Zeci de mii de craioveni, fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la Complexului Energetic/ Furnizarea căldurii în Craiova, reluată, dar umplerea reţelei mai durează

Zeci de mii de craioveni au rămas, din noaptea de sâmbătă spre duminică, fără apă caldă şi căldură, din cauza unei avarii la Complexul Energetic Oltenia, unde un cazan s-ar fi fisurat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1708 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de craioveni, fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la Complexului Energetic/ Furnizarea căldurii în Craiova, reluată, dar umplerea reţelei mai durează

Zeci de mii de craioveni, fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la Complexului Energetic

Update 20.15 Furnizarea căldurii în Craiova, oprită din cauza unei avarii la Sucursala Electrocentrale II, a fost reluată, duminică seara, după circa 20 de ore, însă umplerea reţelei va dura până la miezul nopţii, deoarece agentul termic este furnizat gradual, pentru a se evita şocurile termice.

Craiovenii ar urma să aibă, de duminică seara, căldură în apartamente, reprezentanţii Primăriei anunţând că remedierea avariei se desfăşoară conform graficului, iar reprezentanţii Sucursalei Electrocentrale II din cadrul Complexului Energetic Oltenia au început încărcarea punctelor termice din municipiu.

“Am ţinut în permanent legătura cu reprezentanţii CET 2, pentru a fi siguri că totul este conform discuţiilor şi planului agreat. Până în acest moment, nu au mai apărut probleme suplimentare şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, craiovenii să aibă căldură în apartamente”, a declarat Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

Reprezentanţii Primăriei Craiova au anunţat, într-un comunicat de presă, că furnizarea agentului termic către populaţie a fost reluată, dar se face gradual, pentru a se evita şocurile termice din cauza diferenţelor mari de temperatură.

Primii locatari care vor primi căldură vor fi cei din cartierele Brazda lui Novac şi Rovine, iar ultimii la care va ajunge agentul termic sunt cei care locuiesc în cartierele Lăpuş-Argeş şi 1 Mai.

"Spre miezul nopţii vor avea apă caldă şi craiovenii racordaţi la PT 10 din cartierul Craioviţa Nouă (aproximativ 300 apartamente), unde a avut loc, în după-amiaza zilei de duminică, o avarie, de această dată, în reţeaua Termo Craiova, din cauza şocului termic ca efect al incidentului de la Complexul Energetic Oltenia - Sucursala Electrocentrale Craiova II (CET 2). Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, reprezentanţii CET 2 au decis ca, de acum înainte, pregătirea agentului termic să fie făcută cu ambele cazane disponibile”, se arată în comunicatul Primăriei Craiova.

Zeci de mii de craioveni au rămas, din noaptea de sâmbătă spre duminică, fără apă caldă şi căldură, din cauza unei avarii la Complexul Energetic Oltenia, unde un cazan s-a fisurat. Ulterior, o conductă care alimentează cu apă cartierul 1 Mai din Craiova s-a spart, apa ţâşnind la zeci de metri şi provocând inundaţie, iar, potrivit localnicilor, mai multe maşini au fost avariate.

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, a fost trimis la Craiova pentru a se asigura că astfel de situaţii nu vor mai avea loc.

Ştire 10.38 Problema a apărut în noaptea de sâmbătă spre duminică, când temperatura agentului termic livrat de Complexul Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale II în Craiova a început să scadă treptat, după ce unul dintre cazanele Complexului s-ar fi fisurat.

Drept urmare, zeci de mii de craioveni nu au nici apă caldă, nici căldură.

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia susţin că problema va fi rezolvată în cursul zilei de duminică.

“Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II anunţă întreruperea furnizării agentului termic pentru încălzire şi preparea apei calde menajere în municipiul Craiova, astăzi, 22 ianuarie 2017, din cauza unei avarii produsă la SE Craiova II. Reluarea furnizării agentului termic se va face în jurul orei 19.00”, se arată într-un comunicat transmis de Complexul Energetic Oltenia.

Nu este pentru prima dată, în acest an, când craiovenii rămân fără apă caldă şi căldură. În urmă cu zece zile, o conductă de agent termic s-a spart din cauza gerului, astfel că furnizarea agentului termic a fost sistată în cartierul Valea Roşie. Locatarii a aproximativ 350 de scări de bloc nu au primit căldură în calorifere mai bine de 24 ore, până ce conducta a fost reparată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici