Zeci de mii de elevi, fără cornuri şi lapte din cauza întârzierii semnării contractelor sau a finalizării licitaţiilor

Zeci de mii de elevi din judeţul Iaşi nu primesc, la o săptămână de la începerea şcolii, cornuri şi lapte, reprezentanţii Consiliului Judeţean spunând că această situaţie a apărut ca urmare a întârzierii semnării contractelor, dar că distribuţia produselor ar urma să înceapă pe 23 septembrie. În Prahova, peste 70.000 de elevi nu primesc produsele din Programul ”Lapte şi corn”, din cauză că autorităţile judeţene nu au finalizat încă licitaţia.

271 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de elevi, fără cornuri şi lapte din cauza întârzierii semnării contractelor sau a finalizării licitaţiilor

Iaşi: Zeci de mii de elevi, fără cornuri şi lapte din cauza întârzierii semnării contractelor

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, de la începutul noului an şcolar, peste 15.000 de elevi din judeţ nu au primit cornuri, iar alţi aproximativ 34.000 de elevi nu au primit lapte prin Programul "Laptele şi cornul" derulat de Ministerul Educaţiei.

”Elevii nu au primit produsele respective din cauză că s-au semnat cu întârziere contractul de panificaţie pe Lotul IV şi cele de lactate pe Lotul I“, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Răzvan Timofciuc, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi.

El a precizat că produsele respective pentru cei peste 49.000 de elevi ar urma să înceapă să fie distribuite începând din 23 septembrie.

Conform sursei citate, Lotul IV de panificaţie acoperă cel mai mare oraş din judeţul Iaşi - municipiul Paşcani - şi 22 de comune - Alexandru Ioan Cuza, Butea, Ciohorăni, Cristeşti, Hălăuceşti, Hărmăneşti, Heleşteni, Lespezi, Mirceşti, Mirosloveşti, Mogoşeşti-Siret, Moţca, Oţeleni, Răchiteni, Ruginoasa, Sireţel, Stolniceni-Prăjescu, Strunga, Tătăruşi, Todireşti, Valea Seaca şi Vînători. În aceste localităţi învaţă peste 15.000 de elevi.

Din Lotul I de lactate fac parte municipiul Iaşi şi comunele Andrieşeni, Bivolari, Plugari, Popricani, Probota, Roşcani, Şipote, Ţigănaşi, Trifeşti, Victoria şi Vlădeni, fiind vorba despre 34.157 de elevi.

În judeţul Iaşi sunt înregistraţi 130.000 de elevi.

Prahova: Peste 70.000 elevi nu primesc lapte şi corn, întrucât autorităţile nu au finalizat licitaţia

Peste 70.000 de elevi din Prahova nu primesc produsele din Programul ”Lapte şi corn”, din cauză că autorităţile judeţene nu au finalizat încă licitaţia pentru desemnarea firmelor ce vor asigura furnizarea produselor, reprezentanţii Consiliului Judeţean spunând că vina pentru întârziere aparţine ISJ.

Cei peste 70.000 de preşcolari şi elevi care învaţă în grădiniţele şi şcolile din judeţul Prahova nu primesc încă lapte şi cornuri, din cauză că licitaţia pentru desemnarea firmelor care vor asigura furnizarea şi distribuţia acestor produse nu a fost finalizată.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, autoritatea care organizează licitaţia, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că motivul pentru care organizarea procedurii de achiziţie se desfăşoară cu întârziere îl reprezintă faptul că autorităţile judeţene nu au primit în timp util de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) datele privind numărul de elevi şi numărul zilelor din calendarul şcolar, date de care au avut nevoie pentru întocmirea caietului de sarcini aferent licitaţiei.

”În acest moment se desfăşoară licitaţia, a fost deschisă şi e în evaluare. Un alt motiv (pentru care elevii nu primesc laptele şi cornul – n.r.) este acela că Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a trimis foarte târziu datele ca să putem organiza licitaţia, pentru că nouă ne trebuie acele date să ştim numărul estimat de elevi şi zilele de cursuri, pentru trebuie să scriem în caietul pe care-l publicăm pe SEAP şi câte persoane şi pentru câte zile. Şi anul trecut am avut aceeaşi situaţie şi nu am reuşit să finalizăm”, a declarat corespondentului MEDIAFAX vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, care îndeplineşte atribuţiile preşedintelui CJ Prahova după ce şeful instituţiei, Mircea Cosma, a fost pus sub control judiciar de DNA cu interdicţia de a-şi exercita funcţia.

Bogdan Toader a precizat că în 4 septembrie au fost deschise ofertele şi că în această perioadă acestea sunt în perioada de evaluare.

”Până în 24 (septembrie-n.r.) ar trebui să fie desemnat un câştigător, în condiţiile în care nu vom avea contestaţii. apoi va trebui să aşteptăm zece zile să vede, dacă vor fi contestaţii” a mai spus Bogdan Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici