Zeci de mii de elevi fără internet nu au acces la educaţie. Premierul: Căutăm soluţii pentru achiziţia de tablete

  • Pe timpul stării de urgenţă, elevii din România au învăţat de la distanţă, în mediul online
  • Accesul la educaţie a fost, însă, îngrădit pentru elevii care nu au avut internet şi calculator
  • Klaus Iohannis a cerut Guvernului soluţii pentru ca aceşti elevi să primească tablete pe care să poată învăţa
299 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de elevi fără internet nu au acces la educaţie. Premierul: Căutăm soluţii pentru achiziţia de tablete

Zeci de mii de elevi fără internet nu au acces la educaţie. Premierul: Căutăm soluţii pentru achiziţia de tablete

Au trecut aproape două luni de când în România a fost instituită starea de urgenţă, iar şcolile au fost închise. Elevii au putut învăţa în mediul online. 
 
Accesul la educaţie a fost, însă, îngrădit pentru zeci de mii de elevi care nu au internet sau calculator. Statul român le promite tablete, însă acestea întârzie să apară.
 
„Căutăm soluţii împreună cu ministerul Educaţiei pentru a demara procedura şi pentru a găsi resursele pentru a asigura sumele necesare pentru achizişionarea tabletelor”, a spus Ludovic Orban, premierul României. 
 
Şcolile rămân închise şi după 15 mai. Elevii din clasele terminale vor putea să vină începând din 2 iunie în unităţile de învăţământ, ca să se pregătească pentru examenele naţionale. Vor trebui să respecte, însă, măsurile de distanţare socială şi de protecţie împotriva noului coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici