Zeci de mii de oi ar putea muri de foame şi de sete. Animalele se află pe vapoare româneşti blocate în Suez

  • 10 vapoare cu animale vii, din România, sunt blocate în canalul Suez.
  • Este vorba despre aproximativ 130.000 de oi şi berbeci care riscă să moară de foame şi de sete.
863 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de oi ar putea muri de foame şi de sete. Animalele se află pe vapoare româneşti blocate în Suez

10 vapoare cu animale vii, din România, sunt blocate în canalul Suez. Este vorba despre aproximativ 130.000 de oi şi berbeci care riscă să moară de foame şi de sete.

Reprezentanţii Animals International atrag atenţia că 10 vapoare încărcate cu cel puţin 130.000 de animale vii sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către ţări din Orientul Mijlociu.

„Situaţia în Suez este critică şi riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă şi hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele şi vor muri toate. A fost cazul celor 14.800 de oiţe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câţiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut”, avertizează Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Potrivit comunicatului de presă al Animals International, cele 10 vapoare care au plecat încărcate cu animale din portul Midia cu destinaţii care includ traversarea canalului Suez sunt: Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star şi Taiba.

Blocajul a început marţi în urma eşuării Ever Given, cel mai mare cargo din lume. Acesta a blocat canalul Suez pe întreaga sa lăţime. În ciuda eforturilor permanente ale autorităţilor egiptene, nava nu a putut fi mişcată şi nu se ştie când va fi remediată situaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici