Zeci de nave blocate pe Dunăre în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic

Un număr de 32 de barje încărcate cu diferite produse sunt blocate pe Dunăre, miercuri, în zona Portului Moldova Veche din judeţul Caraş-Severin, după ce autorităţile sârbeşti au decis oprirea navigaţiei din cauza vântului foarte puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

332 afișări
Imaginea articolului Zeci de nave blocate pe Dunăre în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic

Zeci de nave blocate pe Dunăre în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic (Imagine: Ovidiu Iordachi/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, la kilometrii 1030 - 1032 ai Dunării, în zona localităţii sârbeşti Grădişte şi a localităţii Liupcova din judeţul Caraş-Severin, 32 de nave sunt blocate pe fluviu, navigaţia fiind oprită în zonă de autorităţile sârbeşti, din cauza vântului puternic.

“Ca urmare a furtunilor şi a unui vânt cu valori de până la 100 de kilometri la oră în zona sârbească, în zona localităţii Ram, dincolo de Grădişte, a fost închisă navigaţia de către oficialităţile sârbeşti. S-au adunat convoaie de barje la locurile de ancorare din zona noastră, în zona portului şi limitrofe Portului Moldova Veche”, a declarat directorul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

El a precizat că barjele sunt încărcate cu diferite produse, precum lemn, fier sau cereale, şi staţionează în dreptul localităţilor Gradişte din Serbia şi Liupcova din Caraş Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici