Zeci de oi, ucise de lupi la o stână din judeţul Arad

Aproximativ o sută de oi au fost ucise, rănite sau au dispărut, în timpul unui atac al lupilor la o stână din judeţul Arad, ciobanii afirmând că nu se pot apăra de haite, pentru că legea nu le permite să deţină mai mult de doi câini pe lângă o turmă.

1489 afișări
Imaginea articolului Zeci de oi, ucise de lupi la o stână din judeţul Arad

Zeci de oi, ucise de lupi la o stână din judeţul Arad

Ciobanii unei stâne din localitatea Agrişul Mare (judeţul Arad) reclamă că o haită formată din cel puţin zece lupi le-a atacat oile în noaptea de luni spre marţi, iar zeci de animale au fost ucise în câteva minute.

Conform ciobanilor, în timpul nopţii au auzit gălăgie afară şi când au ieşit au văzut că lupii ucideau mioarele, după ce dărâmaseră gardurile din lemn.

"Am numărat zece lupi, dar cred că erau mai mulţi. Au mânat o parte din oi spre pădure, pentru a le mânca acolo", a spus un cioban.

Au fost găsite 30 de oi ucise, alte 30 rănite, iar în jur de 40 sunt dispărute, paguba ridicându-se la 40.000 de lei.

Oamenii susţin că sunt fără apărare în astfel de cazuri, pentru că legea nu le permite să aibă mai mult de doi câini la o turmă, iar aceştia nu pot face faţă unui atac în haită.

Localnicii din Agrişul Mare se tem că lupii vor ajunge şi la gospodăriile lor şi le cer autorităţilor se ia măsuri.

Reprezentanţii fondului de vânătoare din zonă spun că nu-şi explică de unde au apărut lupii în număr atât de mare, în condiţiile în care în acest an nu au găsit urme în pădurea din apropiere. O posibilă explicaţie oferită localnicilor este că haita a migrat din zona Lipova, unde recent a avut loc o vânătoare timp de trei zile. Lupii s-ar fi speriat de focurile de arme şi ar fugit, ajungând la Agrişul Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici