Zeci de pacienţi fără discernământ, COBAI într-un studiu de testare a unor medicamente

Zeci de pacienţi cronici şi fără discernământ de la Secţia de Psihiatrie Vulcan ar fi fost folosiţi într-un studiu de testare a unor medicamente, declară managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Nicuşor Bîgiu.

3192 afișări
Imaginea articolului Zeci de pacienţi fără discernământ, COBAI într-un studiu de testare a unor medicamente

Zeci de pacienţi fără discernământ, COBAI într-un studiu de testare a unor medicamente

Managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Nicuşor Bîgiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informaţii că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

„Am avut această informaţie şi am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienţilor incluşi în studiu şi consimţământul. Am avut informaţie că în anul 2005, la secţia Vulcan, a fost desfăşurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienţi. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Bîgiu.

Potrivit acestuia, studiul „nu este etic şi legal”.

„Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienţi, iar aici avem pacienţi cronici şi fără discernământ”, a afirmat managerul.

Acesta a adăugat că îşi va declina competenţa şi va sesiza organele de cercetare penală, cel mai probabil luni.

Taguri:
spital,
medicamente,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici