Zeci de pasageri au protestat pe Aeroportul din Cluj. Poziţia Wizz Air

  • 50 de pasageri care trebuiau să plece în Italia au fost anunţaţi în ultimul moment că au nevoie de test COVID-19
  • Compania aeriană WIZZ nu voia să accepte decât pasagerii care şi-au făcut testul
  • Pasagerii au făcut scandal şi au fost suplimentate forţele de ordine
5775 afișări
Imaginea articolului Zeci de pasageri au protestat pe Aeroportul din Cluj. Poziţia Wizz Air

UPDATE Compania a trimis un punct de vedere privind situaţia de pe 4 ianuarie

„Wizz Air confirmă că pasagerii cu rezervări pentru zborurile de la Cluj-Napoca la Roma Ciampino şi Milano Bergamo din 4 ianuarie 2021 au fost informaţi prin e-mail despre restricţiile de călătorie şi cerinţele de intrare în Italia, cu 5 zile înainte de zbor.
 
Wizz Air le reaminteşte pasagerilor să furnizeze detalii de contact corecte la rezervarea zborurilor şi să rezerve direct prin intermediul site-ului nostru web sau al aplicaţiei mobile. Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism - inclusiv platforme de călătorie online - ar trebui să ia legătura cu compania de la care şi-au achiziţionat biletele, deoarece aceste companii sunt proprietarii de rezervări, iar informaţiile de zbor se direcţionează către datele lor de contact, deci este datoria lor să transmită toate informaţiile primite tuturor pasagerilor din rezervare.
 
Wizz Air reaminteşte, de asemenea, că este responsabilitatea pasagerilor să verifice restricţiile de călătorie relevante cu autorităţile locale responsabile pentru a se asigura că sunt eligibili să intre într-o ţară înainte de a cumpăra un bilet şi că rezervările se fac cu riscul ca regulile de imigrare să se schimbe între data cumpărării biletului şi data călătoriei”, se arată în punctul de vedere transmis de către companie.
 
 

Zeci de pasageri care şi-au luat din timp bilete ca să plece în Italia la Roma şi Bergamo au protestat astăzi pe Aeroportul din Cluj. Din cei 200 de pasageri, 50 nu aveau dovada unui test COVID-19. Aceştia au aflat abia la îmbarcare că nu au voie să zboare. Nemulţumiţi oamenii au făcut scandal, iar compania WIZZ şi-a schimbat pe loc politica.

David Ciceo, directorul aeroportului, spune că cel mai probabil oamenii şi-au luat de mai demult biletele şi nu au ştiut de această regulă.

„Pasagerii care au ajuns pentru cele două zboruri Roma şi Bergamo, în total aproape 200 de pasageri pe cele zboruri...Compania WIZZ nu a dorit să accepte la îmbarcare decât pe cei care au test. Aproximativ 50 de pasageri nu aveau test, dar în urma discuţiilor cu compania aeriană au fost acceptaţi şi cei fără test. Este posibil ca cei 50 care nu ştiau să îşi fi cumpărat bilet cu foarte mult timp înainte.”

Regula testului este valabilă şi dacă pleci în Marea Britanie sau Irlanda. Ai nevoie de un test COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore de la intrarea în ţară, altfel rişti să nu poţi zbura. Acest lucru este valabil şi dacă vii din cele două ţări în România. Dacă nu faci dovada unui test negativ de COVID-19, vei fi obligat să stai în carantină 14 zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici