Zeci de percheziţii la Roman şi Suceava pentru destructurarea unei grupări de traficanţi de ţigări. Un poliţist şi un consilier local ajutau reţeaua

Un număr de 30 de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, la Roman şi Suceava, acţiunea, organizată de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda de ţigări introduse ilegal din Ucraina sau din Republica Moldova.

920 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii la Roman şi Suceava pentru destructurarea unei grupări de traficanţi de ţigări. Un poliţist şi un consilier local ajutau reţeaua

Zeci de percheziţii la Roman şi Suceava pentru destructurarea unei grupări de traficanţi de ţigări. Un poliţist şi un consilier local ajutau reţeaua(Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, din gruparea infracţională vizată de acţiunea de miercuri făceau parte atât cetăţeni români, cât şi cetăţeni din Republica Moldova.

De asemenea, s-a stabilit că un rol determinant în ierarhia grupului l-au avut un poliţist de la Poliţia municipiului Roman şi un consilier local în cadrul Consiliului Local Grămeşti, judeţul Suceava, care fie au protejat activitatea infracţională a celorlalţi coinculpaţi, fie au introdus în ţară şi au comercializat, prin eludarea taxelor către stat, importante cantităţi de ţigări.

La sediul DIICOT urmează să fie duse 20 de persoane faţă de care s-a dispus anterior începerea urmăririi penale pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

La acţiune participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Bacău şi S.C.C.O. Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici