Zeci de persoane la Marşul pentru normalitate, contra manifestărilor publice homosexuale

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la Marşul pentru normalitate organizat de Noua Dreaptă, acestea arătându-şi opoziţia faţă de manifestările publice homosexuale.

530 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane la Marşul pentru normalitate, contra manifestărilor publice homosexuale

Zeci de persoane participă la Marşul pentru normalitate, contra manifestărilor publice homosexuale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a spus că se aştepta ca într-un an de criză să nu se mai sponsorize "parada ruşinii" şi să nu se deconteze operaţiile de schimbare de sex care costă între 20.000 şi 60.000 de euro.

"Într-un an în care salariile şi pensiile s-au tăiat, statul, prin CNAS, decontează operaţiile de schimbare de sex care costă în 20.000 şi 60.000 de euro. Pentru pensii şi salarii nu sunt bani, dar pentru astfel de operaţii se găsesc bani", a declarat Tudor Ionescu.

Organizatorii marşului au spus că au vrut să arate, ca în fiecare an, care sunt reperele normalităţii şi că vor repeta acţiunea de sâmbătă, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie consecutivă.

"Nu vom renunţa la astfel de acţiuni atât timp cât vor fi autorizate marşurile homosexualilor", a spus Ionescu.

La Marşul pentru normalitate au participat aproximativ 50 de persoane.

Acţiunea a fost autorizată pentru intervalul orar 11.00 - 14.00, pe traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Dealul Patriarhiei (Piaţa Unirii).

Participanţii la marş au avut bannere pe care scria "A voastră «diversitate» înseamnă boală pentru societate", "Împotriva homosexualităţii, pentru normalitate", "Degeneraţii nu-i tolerăm!", "Homosexuali, trataţi-vă medical, respectaţi legile divine!", "Domnilor parlamentari, legiferaţi obligarea homosexualillor la tratament medical".

În timpul acţiunii, ei au strigat "Nu vrem să fim un neam de poponari", România ţară creştină", "Vrem normalitate, nu diversitate".

Pe parcursul marşului, participanţii au trecut pe lângă o biserică unde se desfăşura o cununie religioasă, unde au aplaudat şi le-au urat tinerilor căsătoriţi "casă de piatră".

Acţiunea s-a finalizat fără incidente şi fără reacţii din partea trecătorilor.

Marşul diversităţii, ultima acţiunea organizată în cadrul celei de-a opta ediţii a GayFest, va începe la ora 17.00, în Piaţa Unirii. Traseul marşului este Bulevardul Unirii, Piaţa Constituţiei, Parcul Izvor, unde se vor ţine şi discursurile de final.

Reprezentantul asociaţiei Accept, Florin Buhuceanu, anunţa luni, că la eveniment au confirmat participarea ambasadorul Americii în România, Mark Gitenstein, ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris şi cel al Suediei, Anders Bengtcen, precum şi un membru al PE - Michael Cashman.

În perioada 30 mai - 4 iunie, în cadrul GayFest au fost organizate o dezbatere privind libertatea de mişcare în UE a cuplurilor gay, proiecţii de filme de scurt şi lung metraj, printre care şi cel mai vechi film gay din istoria cinematografiei, un concert electro, o bibliotecă vie şi un eveniment despre literatură gay.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici