Zeci de porci sacrificaţi după ce un nou focar de pestă porcină a fost confirmat în judeţul Buzău

Nouăzeci de porci au fost sacrificaţi joi noapte după ce un focar de pestă porcină africană a fost confirmat în localitatea Puieşti, din judeţul Buzău unde patru porci dintr-o microfermă au murit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1738 afișări
Imaginea articolului Zeci de porci sacrificaţi după ce un nou focar de pestă porcină a fost confirmat în judeţul Buzău

Zeci de porci sacrificaţi după ce un nou focar de pestă porcină a fost confirmat în judeţul Buzău

Purtătorulde cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că joi noapte Direcţia Sanitar Veterinară Buzău a primit confirmarea prezenţei virusului pestei porcine africane în probe recoltate joi de la patru porci care au murit într-o microfermă din localitatea Puieşti.

“DSVSA a primit de la IDSA confirmarea telefonică a prezenţei PPA în probele recoltate de la unul dintre porcii morţi la Puieşti. Ca urmare, mâine (vineri n.r.) la ora 9.00 au fost convocate Centrul Local de Combatere a Bolilor şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru adoptarea tuturor măsurilor necesare. Între timp, au fost luate măsuri de dezinfecţie completă a exploataţiei afectate şi zonei adiacente, izolarea perimetrului, avertizarea locuitorilor, interzicerea transportului de carne sau semipreparate din carne în zonă”, a declarat Cozma.

Mediciisanitar veterinari au dispus sacrificarea a 90 de porci din exploataţia respectivă.

“ConformDSVSA, acestea sunt măsurile imediat necesare pentru protejarea efectivelor deporci din zonă şi limitarea pagubelor”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Patru porci dintr-o microfermă care funcţionează în sediul unui fost CAP, au murit.

La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a spus că este posibil ca virsul să fi ajuns în exploataţie adus de mai mulţi lucrători care sunt din Brăila.

Alte două focare de pestă porcină africană au fost confirmate, duminică, în judeţul Buzău, în două din localităţile Lunca şi Pănătău, din comunele Pătârlagele şi Pănătău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici