Zeci de proiectile explozive şi cartuşe, descoperite într-o pădure din judeţul Neamţ

Un aruncător de calibru 50 de milimetri, 28 de proiectile explozive calibru 47 de milimetri, 56 de cartuşe de calibru 7,92 milimetri şi un focos pentru proiectile au fost descoperite, vineri, într-o pădure dintr-un sat din judeţul Neamţ de un bucureştean care avea detector de metale.

1033 afișări
Imaginea articolului Zeci de proiectile explozive şi cartuşe, descoperite într-o pădure din judeţul Neamţ

Zeci de proiectile explozive şi cartuşe, descoperite într-o pădure din judeţul Neamţ

Potrivit ISU Neamţ, bucureşteanul a sunat la 112 şi a spus că în comuna Brusturi, sat Poiana, pădurea Poiana, a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, două elemente de muniţie neexplodată.

„La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică a unităţii cu o autospecială pirotehnică încadrată cu 3 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, care a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi şi a descoperit o lovitură de aruncător calibru 50 mm, 28 proiectile explozive calibru 47 mm, 56 cartuşe calibru 7,92 mm şi un focos pentru proiectile, muniţie ce provine din al Doilea Război Mondial”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Pirotehnicienii au ridicat, transportat şi depozitat muniţia descoperită şi urmează să o distrugă în condiţii de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici