Zeci de sindicalişti au ajuns în zona Pieţei Victoriei, pentru miting

Zeci de sindicalişti au ajuns, miercuri dimineaţa, în zona Pieţei Victoriei, însă nu sunt lăsaţi de jandarmi să ocupe spaţiul amenajat pentru miting, întrucât protestul este programat să înceapă la ora 11.00.

20 afișări
Imaginea articolului Zeci de sindicalişti au ajuns în zona Pieţei Victoriei, pentru miting

Zeci de sindicalişti au ajuns în zona Pieţei Victoriei, pentru miting (Imagine:Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, la intrările din Bucureşti au ajuns deja mai multe autocare cu sindicalişti din majoritatea judeţelor.

Sindicaliştii se îndreaptă în grupuri mici spre Piaţa Victoriei, purâtnd steaguri cu însemnele conferederaţiilor sau federaţiilor din care fac parte.

Sindicaliştii din ţară au plecat spre Capitală în noaptea de marţi spre miercuri, ajungând în Bucureşti după ora 8.00, cu autocarele. La miting participă şi angajaţi de la CFR, ei venind cu trenurile şi vor fi preluaţi de jandarmi la ora 9.30, din faţa Gării de Nord.

Confederaţiile sindicale organizează miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, un miting în Piaţa Victoriei la care sunt aşteptate peste 60.000 de oameni, măsura fiind un protest la adresa măsurilor anunţate de şeful statului, care a cerut reducerea salariilor, pensiilor şi altor prestaţii sociale. La protest sunt aşteptaţi, pe lângă sindicalişti, mai mulţi mineri, pensionari sau "cetăţeni nemulţumiţi ai Capitalei".

Peste 1.000 de efective ale forţelor de ordine din Capitală, printre care 250 de poliţişti rutieri, au fost mobilizate pentru mitingul de miercuri din Piaţa Victoriei. Aproximativ 700 de jandarmi vor asigura ordinea publică la eveniment, precum şi 50 de poliţişti de ordine publică şi comunitari.

Traficul rutier a fost blocat total, miercuri, pe şoseaua Kiseleff din Capitală, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, rămânând, totuşi, deschise circulaţiei două benzi pentru cei care vin dinspre Aviatorilor către Calea Victoriei şi dinspre Romană şi Ştefan cel Mare către nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici