Zeci de studenţi medicinişti din Galaţi fac voluntariat în spitalele COVID-19

  • Zeci de studenţi de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi (UDJG) vor să ajute în spitalele Covid.
  • Ei s-au oferit voluntari şi, începând de miercuri, îi ajută pe medicii din spitalele gălăţene şi brăilene care primesc persoane infectate.
790 afișări
Imaginea articolului Zeci de studenţi medicinişti din Galaţi fac voluntariat în spitalele COVID-19

Zeci de studenţi medicinişti din Galaţi fac voluntariat în spitalele COVID-19

53 de studenţi de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi (UDJG) fac voluntariat în spitalele din judeţele Galaţi şi Brăila, dar şi la serviciul SMURD. Potrivit reprezentanţilor universităţii gălăţene, este vorba despre studenţi din anii 4, 5 şi 6 Medicină şi din anii 3 şi 4 Asistenţă Medicală Generală.

Acţiunea a început miercuri, iar voluntarii au fost distribuiţi în localităţile de domiciliu şi în apropiere acestora.

„Tinerii vor desfăşura activităţi de îngrijire a stării de sănătate şi alte activităţi de monitorizare şi asistare a pacienţilor din focarele Covid, sub coordonarea personalului medical din cadrul unităţilor medicale unde sunt repartizaţi, prin ordin al Comandantului acţiunii, emis pe baza analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. La sugestia Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, ministrul secretar de stat Raed Arafat a acceptat ca repartiţia studenţilor voluntari să fie făcută în localităţile de domiciliu sau în apropierea acestora. Astfel, voluntarii studenţi vor merge la Spitalele Judeţene din Brăila şi Galaţi, Spitalul TBC, Infecţioase, Spitalul din Tecuci şi pe maşina SMURD”, au anunţat reprezentanţii UDJ Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici