Zegrean: Datele de la Guvern vor fi luate în calcul. Toate legile lasă loc de interpretări

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, luni seară, că CC va lua în calcul răspunsul Guvernului privind listele electorale permanente, precizând însă în cazul includerii românilor din străinătate în cvorumul de la referendum că "toate legile lasă loc de interpretări.

1216 afișări
Imaginea articolului Zegrean: Datele de la Guvern vor fi luate în calcul. Toate legile lasă loc de interpretări

Augustin Zegrean (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Zegrean a precizat, la întrebarea jurnaliştilor, că judecătorii vor lua în calcul răspunsul Guvernului, însă a refuzat să răspundă dacă românii din străinătate trebuie incluşi în cvorumul de la referendum.

Preşedintele CC i-a îndemnat pe ziarişti să citească decizia Curţii Constituţionale, moment în care i s-a precizat că aceasta este interpretabilă.

"Asta e măreţia dreptului, toate legile lasă loc de interpretări", a replicat Zegrean.

În momentul în care i s-a precizat că cetăţenii români din străinătate au votat la toate alegerile de până acum pe liste suplimentare, şi nu pe liste permanente, preşedintele Curţii a replicat: "Păi eu ce să fac dacă aşa au făcut?".

"Mâine (marţi, n.r.) vă lămurim cu toate, sper", a mai susţinut Zegrean.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a trimis Curţii Constituţionale o adresă cu informaţiile primite de la MAI, care nu sunt listele electorale permanente, pentru că Guvernul nu are aceste liste, care sunt la Parchet.

Premierul a declarat că a trimis luni adresa către preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, aceasta fiind înregistrată cu numărul 5451.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici