Zegrean: Verificăm toate contestaţiile la candidaturi. Nu-mi amintesc ca vreuna să fi fost admisă

Preşedintele CC, Augustin Zegrean, care va judeca duminică seară, alături de colegii săi din plen, două contestaţii faţă de candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, a declarat că nu-şi aminteşte ca vreun astfel de demers să fi fost admis, însă trebuie judecate toate.

278 afișări
Imaginea articolului Zegrean: Verificăm toate contestaţiile la candidaturi. Nu-mi amintesc ca vreuna să fi fost admisă

Augustin Zegrean (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

"Verificăm toate contestaţiile", a spus preşedintele Curţii Constituţionale (CC), la intrarea în sediul instituţiei.

Zegrean a explicat că o contestaţie de acest fel înaintată CC trebuie dezbătută chiar dacă în ea nu sunt reclamate aspecte ce ţin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Preşedintele CC a mai spus că la judecarea celor două contestaţii faţă de candidatura lui Ponta vor participa "şase-şapte" dintre cei nouă membri ai plenului CC, în condiţiile în care, potrivit lui Zegrean, doi dintre aceştia sunt plecaţi în străinătate.

Cele două contestaţii au fost depuse, sâmbătă seară, de "două persoane fizice, în nume propriu", au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Conform Legii nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, CC soluţionează astfel de contestaţii în termen de cel mult două zile de la înregistrarea lor. Hotărârile Curţii sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

"În mod normal, soluţia privind cele două contestaţii va fi dată tot duminică seară", au adăugat aceleaşi surse.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici