ZF: Care sunt cele mai performate companii din România. Iată ce arată datele de la Bursa de la Bucureşti

  • Companiile din BET au ajuns la 122 mld. lei capitalizare, adică peste 55% din valoarea pieţei principale
  • Indicele BET înregistrează un plus de 30% în 2021
  • Un număr de şase companii au „bătut” performanţa indicelui principal
3441 afișări
Imaginea articolului ZF: Care sunt cele mai performate companii din România. Iată ce arată datele de la Bursa de la Bucureşti

ZF: Care sunt cele mai performate companii din România. Iată ce arată datele de la Bursa de la Bucureşti

TeraPlast Bistriţa (TRP), Nuclear­electrica (SNN) şi MedLife (M) au fost cele mai performante acţiuni din structura indicelui principal BET în primele 10 luni din 2021, cu randamente de peste 100% la Bursa de la Bucureşti, adică mai mult de o dublare a banilor plasaţi de investitori, arată calculele realizate de brokerii de la Prime Transaction pentru ZF.

Spre comparaţie, indicele BET are un avans de 30% în perioada ianuarie-octombrie 2021, potrivit datelor BVB. Un număr de şase companii din prima ligă bursieră au depăşit performanţa înregistrată de BET.

Clasamentul nu include acţiunile Transport Trade Services (TTS) şi One United Properties (ONE), întrucât cele două companii au derulat IPO-uri în cursul anului 2021. Cu excepţia MedLife şi Alro Slatina (ALR), toate celelalte companii au acordat dividende anul acesta din profitul anului 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici