Zi liberă pentru elevi. Cursuri suspendate în TOATE şcolile din Bucureşti pentru vizita Papei în România

Cursurile din toate şcolile şi grădiniţele din Capitală vor fi suspendate, vineri, 31 mai, cu prilejul vizitei Papei în Bucureşti, decizia fiind decisă vineri, în cadrul comandamentului întrunit la Primăria Capitalei. Cursurile vor fi suspendate pentru anumite unităţi în cursul zilei de joi, 30 mai.

33742 afișări
Imaginea articolului Zi liberă pentru elevi. Cursuri suspendate în TOATE şcolile din Bucureşti pentru vizita Papei în România

Cursuri suspendate în TOATE şcolile din Bucureşti, în 31 mai, pentru vizita Papei în România

Toate şcolile şi grădiniţele din Capitală vor avea, vineri, 31 mai, cursurile suspendate cu prilejul vizitei Papei în Bucureşti, iar în cursul zilei de joi, doar o parte din unităţile de învăţământ îşi vor închide porţie. Decizia a fost luată în cadrul în cadrul comandamentului întrunit la Primăria Capitalei.

Soluţia a venit de la Poliţia Capitalei, Gabriela Firea declarând că salută această propunere.

„La summitul de la Sibiu s-au închis şcolile în tot oraşul, timp de o săptămână şi a fost o decizie foarte bună. (...) Cine spune că şcolile trebuie închise parţial, nu ştie care este intensitatea acestui eveniment”, a declarat Gabriela Firea.

La rândul său, Ioana Neacşu, inspector general, a anunţat că vor fi demarate procedurile necesare.

„Ţinând cont de recomandările Poliţiei, vă propunem ca pentru data de vineri să suspendăm cursurile în toate şcolile din Bucureşti, iar joi să fie suspendate parţial. Vom demara procedurile pentru suspendarea cursurilor total pentru data de vineri”, a anunţat Ioana Neacşu.

„Poliţia Capitalei va participa cu 2.000 de poliţişti la vizita Papei. Suntem total pregătiţi pentru această misiune”, a declarat Ciprian Miron, şeful Poliţiei Capitalei.

Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici