Zilele Bucureştiului au costat 5,8 milioane lei. Concertul din Piaţa Constituţiei, 1,175 milioane

Evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului 2014 au costat municipalitatea 5,8 milioane lei, din care peste 1,8 milioane au fost cheltuiţi pentru show-ul de proiecţii 3D pe Palatul Parlamentului, iar 1,175 milioane, pentru concertul "rEvoluţia muzicii", suma incluzând onorariile cântăreţilor.

240 afișări
Imaginea articolului Zilele Bucureştiului au costat 5,8 milioane lei. Concertul din Piaţa Constituţiei, 1,175 milioane

Zilele Bucureştiului au costat 5,8 milioane lei. Concertul din Piaţa Constituţiei, 1,175 milioane (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Cele mai multe, dar şi mai costisitoare evenimente au avut loc sâmbătă, în Piaţa Constituţiei.

Pe scena amenajată în această piaţă a avut loc concertul "rEvoluţia Muzicii Uşoare Româneşti", la care au cântat artişti din mai multe generaţii şi genuri. Reprezentanţii municipalităţii au precizat, pentru MEDIAFAX, că evenimentul a costat 1.175.000 de lei, în această sumă fiind incluse onorariile plătite artiştilor şi colaboratorilor, costurile pentru echipamentele sceno-tehnice, serviciile de pază şi cele cazare şi transport pentru unii artişti, acolo unde a fost cazul.

Tot în Piaţa Constituţiei a fost organizat evenimentul de proiecţii multimedia 3D "iMapp Bucharest 555", realizat pe faţada Palatului Parlamentului, care a costat 1.827.000 de lei. Suma include, potrivit surselor citate, costurile pentru producţia show-urilor din cadrul evenimentului, precum şi cele pentru echipamente sau alte servicii, cum ar fi cazarea artiştilor din Franţa, Polonia, Cehia şi Ungaria care au realizat proiecţiile.

Focurile de artificii din noaptea de sâmbătă spre duminică, care au putut fi admirate în aceeaşi piaţă, au costat 386.000 de lei, potrivit aceloraşi surse.

Reprezentanţii municipalităţii mai precizează că expoziţia în aer liber şi concertul de muzică alternativă organizate în Piaţa Universităţii, tot în cadrul Zilelor Bucureştiului, au costat 120.000 de lei.

Zilele Bucureştiului au fost organizate, în perioada 19-21 septembrie, de ArCuB şi Creart (instituţii subordonate municipalităţii), cu prilejul aniversării a 555 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.

Cu această ocazie au avut loc evenimente şi în Piaţa George Enescu, Parcul Cişmigiu, Centrul Istoric şi la Hanul Gabroveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici