Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită în Piaţa Tricolorului din Bucureşti - FOTO

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, joi, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, în prezenţa premierului Victor Ponta, a ministrului Apărării, Mircea Duşa, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, care însă au plecat înainte de finalul ceremoniei.

657 afișări
Imaginea articolului Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită în Piaţa Tricolorului din Bucureşti - FOTO

Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită în Piaţa Tricolorului din Bucureşti - GALERIE FOTO (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

La începutul ceremoniei, drapelul a fost adus în piaţă, a fost binecuvântat de un preot militar şi a fost ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional.

Cei prezenţi au putut asista la defilarea militarilor din Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul”, care au făcut un exerciţiu demonstrativ de mânuire a armei.

La eveniment au mai participat prefectul Capitalei, Paul Petrovan, reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi sergentul major Daniel Porumb, rănit în teatrul de operaţii din Irak în anul 2007, care a urmărit festivitatea într-un scaun cu rotile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici