Ziua Imnului Naţional, sărbătorită în Piaţa Tricolorului din Bucureşti

Ziua Imnului Naţional este sărbătorită vineri, 29 iulie, în toate garnizoanele din ţară, în Bucureşti, ceremoniile având loc în Piaţa Tricolorului.

628 afișări
Imaginea articolului Ziua Imnului Naţional, sărbătorită în Piaţa Tricolorului din Bucureşti

Ziua Imnului Naţional, sărbătorită în Piaţa Tricolorului din Bucureşti (Imagine Razvna Chirita / Mediafax Foto)

Ceremonia de la Bucureşti s-a desfăşurat, începând cu ora 9.00, în Piaţa Tricolorului, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional. Aceasta a cuprins o slujbă religioasă şi un spectacol susţinut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul” şi Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

Timp de o oră, au fost cântate toate Imnurile naţionale pe care le-a avut România de-a lungul timpului - ”Trăiască regele”, ”Zdrobite cătuşe”, ”Te slăvim, Românie!”, ”Pe-al nostru steag e scris Unire”, ”Trei culori”, iar spectacolul a fost încheiat prin intonarea Imnului naţional ”Deşteaptă-te, române!”, în interpretarea sopranei Carla Muşat, de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 29 iulie.

”Deşteaptă-te române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureşanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici