Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne, sărbătorită şi în România - FOTO

Peste 200 de oameni au participat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la o bătaie cu perne care a fost organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Bătăii cu Perne, evenimentul având loc simultan în mai multe oraşe din lume.

15816 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne, sărbătorită şi în România - FOTO

Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne, sărbătorită şi în România - FOTO

Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă la prânz, în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a participa la o bătaie cu perne. Tineri, bătrâni, copii, toţi şi-au adus pernele de acasă şi au aşteptat nerăbdători să se dea startul.

"Mi se pare o idee foarte bună, este altceva, mai ales că este şi soare afară", a povestit unul dintre participanţi pentru MEDIAFAX.

Copii au fost cei mai nerăbdători, nu în fiecare zi au ocazia să vadă un asemenea peisaj.

" Am adus fetiţa ca să se bucure, de abia a aşteptat acest eveniment de când i-am povestit că vom veni să ne batem cu alţi oameni, cu pernele" povestea un părinte.

În timp ce unii aşteptau entuziasmaţi startul, alţii şi-au pregătit aparatele foto şi telefoanele pentru a imortaliza momentul.

Deşi este inofensivă, bătălia cu perne are nişte reguli, pe care participanţii trebuie să le respecte. Una dintre ele interzice luptele în parcuri pentru că aceste spaţii sunt plictisitoare, dar şi pentru că penele ar face prea multă mizerie. Nu se pot folosi decât perne moi, participanţii trebuie să-şi scoată ochelarii şi nu este indicat să loveşti pe nimeni care are în mâini o cameră foto sau video.

Prima ediţie a avut loc în 2008, iar de atunci a cuprins peste 100 de oraşe din întreaga lume. Cel mai important este alegerea datei la care oamenii din toată lumea să se adune simultan într-un loc public, iar aceasta este comunicată online. Evenimentul are drept scop recuperarea spaţiului public, eliberarea de stres şi presiune şi găsirea unor noi tipuri de divertisment.

Evenimentul a avut loc simultan în New York, Londra, Barcelona, Tokyo şi alte peste 50 de oraşe din toată lumea. International Pillow Fight Day se află la a treia ediţie în România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici