Ziua mamei şi Ziua tatălui, sărbătorite în luna mai

Deputaţii au decis, marţi, ca Ziua mamei şi Ziua tatălui să fie sărbătorite, pe rând, în prima şi, respectiv, a doua duminică din luna mai, fiind adoptată, în acest sens, o propunere legislativă pe motiv că se va realiza, astfel, "un echilibru între cei doi părinţi".

233 afișări
Imaginea articolului Ziua mamei şi Ziua tatălui, sărbătorite în luna mai

Ziua mamei şi Ziua tatălui, sărbătorite în luna mai (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Proiectul de lege a fost iniţiat de opt parlamentari din toate partidele, printre care Ludovic Orban (PNL), Victor Ponta (PSD), Giurgiu Mircia (PDL) şi Laszlo Borbely (UDMR), toate grupurile parlamenatre anunţând, în plenul Camerei Deputaţilor, că votează pentru instituirea Zilei mamei şi Zilei tatălui.

Giurgiu Mircia (PDL) a declarat, de la tribuna Parlamentului, că proiectul de lege elaborat în colaborare cu Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor - T.A.T.A. a fost susţinut de o serie de personalităţi , Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Lucescu, Elisabeta Lipa, Octavian Bellu, Marius Urzică, Ivan Patzachin, Marius Lăcătuş,Emerich Ienei.

Atât Giurgiu Mircia, cât şi colegul său democrat-liberal Petru Movilă au spus că proiectul de lege este "simbolic" şi "nu implică nici un consum financiar" şi nici nu acordă zile libere.

"Proiectul de lege are drept obiectiv asigurarea unui echilibru social şi evidenţierea importanţei ambilor părinţi în viaţa de familie", a adăugat Giurgiu Mircia.

Potrivit iniţiatorilor, România era singurul stat din U.E., "care nu-i onorează pe cei doi părinţi în cadrul unor sărbători destinate acestora".

"Nu ştiu dacă este elegant pentru mame ca şi noi, taţii, să apărem cu Ziua tatălui" a arătat deputatul UDMR Marton Arpad.

Proiectul de lege a fost votat şi de Senat, deşi Guvernul era împotriva unei astfel de iniţiative legislative. Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, a adoptat proiectul de lege cu 197 de voturi "pentru" , 12 "împotrivă" şi 10 abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici