Ziua Marinei Române este marcată, în premieră, în şapte oraşe din ţară. Ceremoniile încep astăzi

Mii de marinari militari, zeci de nave şi numeroase aparate militare de zbor vor marca aniversarea Zilei Marinei Române printr-o serie de evenimente. În premieră, anul acesta, Forţele Navale Române organizează Ziua Marinei Române în şapte oraşe din ţară, anunţă Statul Major al Forţelor Navale.

2381 afișări
Imaginea articolului Ziua Marinei Române este marcată, în premieră, în şapte oraşe din ţară. Ceremoniile încep astăzi

Ziua Marinei Române este marcată, în premieră, în şapte oraşe din ţară. Ceremoniile încep duminică

În premieră, anul acesta, manifestările vor începe duminică, 5 august, la Galaţi, cel mai mare port fluvial şi maritim al României, iar evenimentele vor continua la Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila, Bucureşti şi Cernavodă, până miercuri, 15 august 2018, când este programat, la Constanţa, cel mai mare spectacol naval din România.

Muzica Militară a Forţelor Navale va deschide duminică, 5 august, seria activităţilor aniversare cu un concert, susţinut pe faleza Dunării din Municipiul Galaţi, în intervalul orar 18.30-19.30.

Ziua Învăţământului de Marină va fi marcată luni, 6 august, începând cu ora 18.00, pe faleza din Constanţa, unde reprezentanţii instituţiilor de învăţământ militar de marină vor prezenta ofertele educaţionale ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” şi, în premieră, pe cele ale Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Publicul prezent se va putea bucura, timp de două ceasuri, şi de muzica marinarilor militari.

Scafandrii militari vor fi prezenţi marţi, 7 august, de Ziua Resurselor Mării, între orele 10.00-18.00, în Portul Tomis din Constanţa, unde vor organiza un atelier de scufundări, pentru 60 de participanţi, selectaţi în urma concursului organizat, în perioada 3 - 5 august, pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Navale Române. Seara, în intervalul orar 18.00-20.00, reprezentanţii Direcţiei Hidrografice Maritime şi cei ai Centrului de Scafandri vor prezenta publicului de pe faleza din Constanţa tehnică, armament şi echipamente din dotare.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici