Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei - 1,4 milioane de oameni mor anual la nivel mondial din cauza virusurilor hepatice

Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), organizează o conferinţă de presă dedicată "Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitei", marcată în toată lumea în data de 28 iulie.

237 afișări
Imaginea articolului Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei - 1,4 milioane de oameni mor anual la nivel mondial din cauza virusurilor hepatice

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei - 1,4 milioane de oameni mor anual la nivel mondial din cauza virusurilor hepatice

Conferinţa de presă va reuni reprezentanţi ai autorităţilor, specialişti şi asociaţii ale pacienţilor. Evenimentul va avea loc luni, 28 iulie, la hotel Howard Johnson, sala Platinum, începând cu ora 9.30.

La ora 13.00, de pe terasa Hotelului Howard Johnson vor fi lansate în aer baloane colorate, purtătoare de mesaje ale pacienţilor.

Virusurile hepatice sunt responsabile pentru decesul a 1,4 milioane de persoane din întreaga lume în fiecare an, potrivit raportului emis la încheierea celei de-a 67-a întâlniri a Adunării Mondiale a Sănătăţii, organul decizional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Acelaşi raport relevă faptul că, aproximativ 500 de milioane de persoane trăiesc deja cu virusul hepatic şi că aproape 2.000 de milioane de oameni au fost infectaţi  cu virusul hepatic B. Totodată, o situaţie gravă este generată de persoanele deja infectate cu virusul hepatitelor B şi C care nu cunosc faptul ca au contractată boala şi care prezintă risc crescut de ciroză sau cancer hepatic. În ţările mai puţin dezvoltate din Asia şi Africa, infecţiile acute cu virusurile hepatitelor A şi E generează şi ele, anual, zeci de mii de decese.

În clasa cu risc de contractare a hepatitelor B şi C se află persoanele care îşi administrează droguri intravenos. La nivel mondial, sunt estimate aproximativ 16 milioane de persoane care îşi injectează droguri, 10 milioane dintre acestea având deja contractat virusul hepatitei C iar 1,2 milioane pe cel al hepatitei B.

În România, sunt estimate a fi 10% din cele 12 milioane de persoane din Europa, care se presupune că ar fi infectate cu virus hepatic C. Alarmant este faptul că specialiştii prognozează un vârf al incidenţei hepatitei în 2020, în urma cumulului obţinut între pacienţii infectaţi înainte de anul 1989 cu persoanele nou-infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing sau tatuaje.

Potrivit celui mai recent raport lansat de Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de Ficat (ELPA), România se situează pe ultimul loc din 30 de state europene în ceea ce priveşte accesul pacienţilor cu hepatită la tratament şi servicii medicale specializate.

Conferinţa din 28 iulie, din seria „Mediafax Health Conferences” va fi susţinută de:

Dorel Săndesc, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii

Vasile Ciurchea, Preşedinte CNAS

Marius Savu, Preşedinte, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM)

Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel –  Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”

Radu Zamfir, Medic specialist chirurg, Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni

Camelia Achim, Şef de Sectie, Institulul Clinic Fundeni / Membru în comitetul de conducere al Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului (ASRF)  

Galia Eremia, Presedinte Filiala Iaşi a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO)

Mioara Băiceanu, Reprezentant Filiala Piatra Neamţ a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO)

Gheorghe Ionescu – Preşedinte Asociaţia SANO-HEP România

Lutmila Casian – Preşedinte Asociaţia Sanovit din Republica Moldova

 

 

Parteneri ai conferinţei sunt:

Pentru mai multe detalii accesaţi http://www.mediafaxtalks.ro/category/hepatita.

De asemenea, la nivel naţional, vor fi organizate mai multe acţiuni cu impact social, tema centrală fiind hepatitele, manifestări care se vor derula în perioada de 26-28 iulie în mai multe localităţi din ţară, inclusiv în Bucureşti (www.hepato.ro).

Toate aceste acţiuni sunt posibile cu sprijinul: 

Janssen, Bristol-Myers Squibb - in calitate de sponsori principali,

Abbvie, MSD, Roche, Bioclinica, Biopredictive, Opticristal.  

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Despre APAH-RO

Cu motto-ul „Pentru drepturile tale!”, APAH-RO (membru în APCR – Alianţa Pacienţilor Cronici din România, ELPA – Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de ficat şi WHA – Alianţa Mondială a Hepatitei) este o entitate neguvernamentală, înfiinţată în anul 2009, la iniţiativa unui grup de pacienţi din întreaga ţară. Organizaţia militează pentru creşterea gradului de depistare şi accesul la tratament. Activitatea organizaţiei se bazează pe lobby pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, activităţi de informare şi sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor. Mai multe detalii despre activitatea APAH-RO se pot găsi pe site-ul www.hepato.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici