Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, marcată printr-o dezbatere "Mediafax Health Conferences"

Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de boli infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" şi Centrul Român HIV/SIDA organizează, miercuri, o conferinţă dedicată "Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA”, marcată la nivel mondial în data de 1 decembrie.

312 afișări
Imaginea articolului Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, marcată printr-o dezbatere "Mediafax Health Conferences"

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, marcată printr-o dezbatere "Mediafax Health Conferences" (Imagine: Shutterstock)

Conferinţa, din seria "Mediafax Health Conferences", va avea loc în aula Academiei Europene HIV/SIDA - Institutul Naţional de boli infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, începând cu ora 11.00 şi va fi susţinută de Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel - manager Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Eduard PETRESCU - coordonator politici şi strategii UNICEF România, Iulian Petre – Uniunea Naţională a Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

În cadrul evenimentului vor fi abordate teme precum accesul pacienţilor cu HIV/SIDA la tratamente de ultimă generaţie, accesul nediferenţiat al tuturor pacienţilor la tratamente, inovaţia în tratamentul HIV/SIDA şi accesibilitatea acestuia în România, necesitatea reluării programului "Educaţia pentru sănătate în şcoala românească", rolul educaţiei în prevenirea infectării cu HIV, importanţa informării corecte şi susţinute privind infectarea cu HIV, strategia de preventie a infecţiei cu HIV la copii si sugari, discriminarea bolnavilor cu HIV/SIDA - o problemă importantă.

La nivel mondial, 35,3 milioane de persoane trăiesc cu HIV-SIDA în timp ce aproximativ 7.000 de persoane sunt infectate zilnic. Dintre acestea, 12.732 trăiesc în România, conform ultimei statistici publicată pe 30 septembrie 2014.

În cursul anului 2014 au fost înregistrate în România circa 550 cazuri noi de infecţie cu HIV şi se estimează o creştere a numărului de cazuri din cauza creşterii numărului de persoane care îşi administrează droguri intravenos.

Conferinţa reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor, specialişti, asociaţii ale pacienţilor şi reprezentanţi ai presei.

Pentru mai multe detalii accesaţi: http://www.mediafaxtalks.ro/category/hiv-sida

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici