100 de ani de handbal în România. Tricolorii celebrează cu un meci împotriva Suediei

  • În urmă cu 100 de ani s-a desfăşurat la Sibiu primul meci de handbal de pe teritoriul României.
  • Echipa naţională de handbal masculin marchează evenimentul, jucând miercuri, la Sibiu, meciul cu Suedia, din preliminariile de calificare la Campionatul European din 2022.
141 afișări
Imaginea articolului 100 de ani de handbal în România. Tricolorii celebrează cu un meci împotriva Suediei

Meci împotriva Suediei

Cu prilejul serbărilor de sfârşit de an şcolar, în 17 iunie 1921, pe stadionul mare din Sibiu, a avut loc un joc demonstrativ de handbal între elevii profesorului Wilhelm Binder, care a oficiat meciul şi în calitate de arbitru.

Atestarea oficială scrisă confirmă şi primul antrenor, dar şi primul arbitru de handbal din România, profesorul Wilhelm Binder, titularul catedrei de educaţie fizică de la Liceul Brukenthal din Sibiu, ai cărui elevi sunt deci şi primii jucători de handbal din România.

Pentru a celebra cei 100 de ani de handbal românesc Federaţia Română de Handbal, la propunerea Asociaţiei Judeţene de Handbal Sibiu, a răspuns invitaţiei ca naţionala masculină de handbal a României să susţină jocul oficial cu naţionala Suediei, de miercuri, pe terenul Sălii Transilvania din Sibiu.

Naţionala masculină de handbal se pregăteşte de câteva zile pentru cele două meciuri din preliminariile CE 2022.

Miercuri, 28 aprilie, echipa antrenată de Rareş Fortuneanu întâlneşte Suedia, la Sibiu, iar pe 2 mai, va juca cu Muntenegru, la Podgorica.

Înainte de partida de miercuri, selecţionerul Rareş Fortuneanu a declarat pentru frh.ro:
”Suntem motivaţi, ne aşteaptă două meciuri importante, contra Suediei şi al doilea duminică, contra Muntenegrului. Suntem pregătiţi să ne batem şi să încercăm să obţinem minimum o victorie din aceste două meciuri. Nouă ne place să ne facem drumul greu, dar, dacă vom reuşi, va fi cu atât mai frumos. Suntem în situaţia de a trebui să câştigăm minimum un meci ca să putem să ne calificăm. De pe locul 2, sau, în cel mai rău caz, de pe locul 3. Nu am vorbit deloc despre meciurile cu Kosovo de când ne-am întâlnit, trebuie să ne gândim doar la meciurile cu Suedia şi cu Muntenegru. Avem nevoie să fim optimişti, încrezători, ar trebui să avem plăcerea de a juca, de a ne bate împreună. Trebuie să aratăm multă determinare şi caracter în faţa unor echipe care, din punct de vedere individual, sunt superioare.”

Ionuţ Iancu, portarul echipei naţionale, s-a arătat şi el optimist, înaintea celor două partide:


Chiar dacă dubla cu Kosovo a fost un eşec, acum suntem încrezători şi plecăm cu gândul că ne trebuie minimum un punct din cele două meciuri. Eu sunt foarte încrezător, pentru asta muncim zi de zi şi sper să facem un meci bun şi să aducem calificarea, pentru că o merităm. Acasă e acasă, trebuie să arătăm că avem caractere şi să facem un lucru minunat şi să aducem unul sau două puncte. Orice rezultat pozitiv este extraordinar pentru noi. Ambele meciuri, şi cel cu Muntenegru şi cel cu Suedia sunt meciuri grele, dar mergem încrezători.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici