121 de ani de la înfiinţarea Bayern Munchen, unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Europa

  • Bavarezii au 30 de titluri de campioni ai Germaniei şi 20 de Cupe ale ţării
  • Bayern e unul dintre cluburile care au câştigat toate cele trei competiţii europene majore
  • Anul trecut a avut un profit de 146 de milioane €, al 27-lea an care se încheie pe plus
  • Bayern este deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, câştigat într-o finală cu PSG
153 afișări
Imaginea articolului 121 de ani de la înfiinţarea Bayern Munchen, unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Europa

121 de ani de la înfiinţarea Bayern Munchen, unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Europa

Pe 27 februarie 1900, 11 jucători de la clubul Manner Turn Verein Munchen au plecat. Câteva zile mai târziu, sub conducerea lui Franz John au fondat FC Bayern Munchen. Astăzi se împlinesc 121 de ani de la acea dată.

Bayern a avut performanţe modeste înainte de primul război mondial. Preşedintele clubului, Kurt Landauer era evreu, astfel că a fost arestat şi deportat în 1938. Prin dispariţia lui, Bayern a pierdut mintea limpede din conducere şi continuă să nu performeze.

În 1963 s-a înfiinţat Bundesliga, campionatul german de fotbal, dar Bayern nu a fost invitată să facă parte din el. Onoarea i-a revenit, însă, rivalei din oraş TSV Munchen.

De abia cu venirea a trei jucători la echipă, portarul Sepp Maier, Franz Beckenbauer şi Gerd Muller, Bayern devine o forţă.

Celor trei amintiţi, li se mai adaugă Uli Hoennes şi Rummenigge. În doar cinci ani, din 1971 până în 1976, bavarezii au câştigat trei campionate, trei Cupe ale Campionilor Europeni şi o Cupă a Cupelor.

Fanii lui Bayern Munchen trăiesc acum o a doua perioadă de aur. Din 2013 şi până acum nemţii au câştigat două Ligi ale Campionilor, precum şi opt titluri de campioană a Germaniei în acelaşi interval.

Condusă de Robert Lewandowski , Bayern a devenit doar a doua echipă din istoria fotbalului care câştigă toate competiţiile în care a jucat într-un sezon.

Andrei Pietricică este membru în fanclubul bavarezilor şi ne spune mai multe despre mândria de a fi suporter al lui Bayern. Pentru el totul a început în 2002 la Cupa Mondială.

“Oliver Kahn, dacă nu greşesc, a fost numit jucătorul turneului (Cupa Mondială din 2002). Mie mi-a plăcut foarte mult determinarea lui. Practic, prima data am ţinut cu Oliver Kahn şi apoi… Mă rog, eram mic, dar aflând că este portar la Bayern Munchen, o legendă a clubului, aşa m-am apropiat şi de Bayern Munchen”, îşi aminteşte suporterul român al bavarezilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici