150 de suporteri stelişti, obligaţi să coboare din tren la Craiova

Cei 150 de suporteri stelişti care au dorit să ajungă, vineri, la Târgu Jiu, dar au fost obligaţi să coboare dintr-un accelerat în apropiere de Craiova, au părăsit gara Banu Mărăcine cu destinaţia Bucureşti, ei urmând să fie însoţiţi de forţe de ordine pe tot parcursul călătoriei cu trenul.

96 afișări
Imaginea articolului 150 de suporteri stelişti, obligaţi să coboare din tren la Craiova

Suporterii stelişti obligaţi să coboare din tren la Craiova au plecat spre Bucureşti (Imagine: Bogdan Dincă/Mediafax Foto)

Suporterii stelişti au ocupat ultimele două vagoane ale trenului, ei urmând fie însoţiţi de 15 jandarmi şi 25 poliţişti până la Bucureşti.

Constantin Florea, comandantul IJJ Dolj, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în fiecare localitate în care trenul va opri, vor fi forţe de ordine ale jandarmeriei care vor asigura paza. "Nu au fost incidente, doar injurii la adresa conducerii steliste şi la adresa noastră. Am aplicat mai multe amenzi contravenţionale, unii dintre suporteri plătind pe loc. Au fost şi persoane care au dorit să rămână în Craiova, pentru a urmări meciul la televizor, însă pentru că se strângeau mai mult de 2-3 persoane, care nu aveau autorizaţie, legea nu ne permite acest lucru", a spus Constantin Florea.

Aproximativ 150 de susţinători ai echipei Steaua care se deplasau spre Târgu Jiu, pentru a asista la meciul cu Pandurii, contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I, au fost daţi jos din tren, vineri, în gara Banu Mărăcine, la cinci kilometri de Craiova.

Trenul accelerat 1725, care circulă pe ruta Bucureşti Nord - Târgu Jiu, în care se aflau fanii echipei Steaua, a fost oprit de jandarmii craioveni în gara Banu Mărăcine, la intrarea în Craiova, toate persoanele care nu deţineau un bilet de călătorie fiind obligate să coboare din tren.

"Ei s-au urcat în tren fără a avea bilete de călătorie, după care au început să consume băuturi alcoolice. Au intrat în altercaţie cu pasagerii care deţineau bilete pe locurile pe care ei le-au ocupat, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică. Au fost daţi jos din tren toţi cei fără bilet, iar cei care au tulburat ordinea vor fi amendaţi contravenţional", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX comisar-şef Constantin Budici, şeful Regionalei Poliţiei Transporturi Craiova.

Partida Pandurii Târgu Jiu - Steaua Bucureşti se va disputa vineri, de la ora 20.30, pe Stadionul "Municipal", contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici