A fost aleasă prin vot public emblema Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Milano Cortina din 2026

Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de Iarnă din 2026 de la Milano şi Cortina d'Ampezzo au dezvăluit logo-ul competiţiei, ales în premieră în urma unui vot public. Câştigător a fost desemnat logo-ul „Futura”, care prezintă numerele doi şi şase într-o singură urmă în alb pe fundal alb.

223 afișări
Imaginea articolului A fost aleasă prin vot public emblema Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Milano Cortina din 2026

A fost aleasă prin vot public emblema Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Milano Cortina din 2026

În competiţie au fost două sigle, „Dado” care îşi propunea să atragă fanii să-I şi facă să se simtă participanţi activi la Jocuri, mesajul fiind „Alătură-te jocurilor!” şi „Futura”, cu motto-ul „Milano Cortina 2026 - Viitorul este o victorie pentru toţi”, care s-a concentrate pe faptul că cele mai mici şi mai naturale gesturi pot schimba lumea, iar în sport, ca şi în restul vieţii, marile victorii se câştigă zi de zi, gest cu gest, Jocurile Olimpice şi Paralimpice reprezentând o ocazie unică de a lăsa o amprentă durabilă şi frumoasă.

Un total de 871.566 de voturi, din 169 de ţări, au fost exprimate pe site-ul oficial al Jocurilor, potrivit Milan Cortina 2026, iar câştigătorul a fost prezentat într-un episod special din populara emisiune Soliti Ignoti, difuzată de postul Rai 1 al televiziunii publice italiane, deţinătoarea de drepturi TV pentru Jocuri.

Logo-ul pentru Jocurile Paralimpice de Iarnă este similar cu emblema olimpică, dar în loc de alb, numerele vor fi colorate în roşu, albastru şi verde, informează cosr.ro.

Jocurile Olimpice de iarnă sunt programate să se desfăşoare în perioada 6-26 februarie 2026, iar cele Paralimpicele urmează să aibă loc în perioada 6-15 martie 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici