A murit celebru jurnalist Jacques Ferran, cofondator al Cupei Campionilor Europeni

Jacques Ferran, celebru jurnalist francez şi cofondator al Cupei Campionilor Europeni, a decedat la vârsta de 98 de ani, anunţă site-ul oficial al UEFA.

157 afișări
Imaginea articolului A murit celebru jurnalist Jacques Ferran, cofondator al Cupei Campionilor Europeni

A murit celebru jurnalist Jacques Ferran, cofondator al Cupei Campionilor Europeni

Ferran, fost jurnalist la L'Equipe, a fost unul dintre cei care au pus bazele celei mai importante competiţii europene intercluburi - Cupa Campionilor Europeni, în prezent, Liga Campionilor. Alături de Jacques de Ryswick, şeful secţiei de fotbal a ziarului, şi editorul Gabriel Hanot, aceştia au militat pentru înfiinţarea unei competiţii europene care să reunească cele mai bune cluburi.

Demersul acestora a fost susţinut de UEFA, iar după impunerea unui set de reguli, competiţia a luat startul la 4 septembrie 1955. Meciul de debut al competiţiei s-a disputat între Sporting Lisabona şi Partizan Belgrad, scor 3-3.

"Jacques Ferran a fost mai mult decât un jurnalist talentat care a scris despre fotbal cu multă pasiune timp de mulţi ani. A fost un pionier, care a avut un impact imediat asupra istoriei bogate a fotbalului, contribuind la naşterea celei mai ilustre competiţii europene. Noi, cei de la UEFA, îi mulţumim pentru ce a făcut şi va avea întotdeauna un loc special în inimile noastre", a declarat Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici