A murit Cristian Cîrlan, după o luptă îndelungată cu o boală gravă. Comandantul CSA Steaua avea 47 de ani

Colonelul Cristian Cîrlan, comandatul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, a decedat, luni, la vârsta de 47 de ani, "după o grea şi lungă suferinţă", anunţă CSA Steaua.

584 afișări
Imaginea articolului A murit Cristian Cîrlan, după o luptă îndelungată cu o boală gravă. Comandantul CSA Steaua avea 47 de ani

Cristian Cîrlan a fost vicepreşedinte al CSA Steaua Bucureşti în perioada noiembrie 2018-decembrie 2019, iar luna trecută fusese numit, prin împuternicire, comandant al aceluiaşi club.

"Colonelul Cristian Cîrlan şi-a dedicat viaţa şi cariera militară promovării educaţiei fizice şi sportului în Armata României, şi a sportului de mare performanţă din cadrul clubului de lângă inima sa, CSA „Steaua Bucureşti”.

Născut la 3 decembrie 1972, la Tecuci, Cristian Cîrlan şi-a dorit din copilărie să urmeze exemplul tatălui său, ofiţer în cadrul armatei şi a fost admis, la 14 ani, la Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, pe care l-a absolvit în anul 1991.Au urmat studiile universitare în cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, (1991 – 1995), perioadă în care a fost brevetat ca paraşutist şi alpinist militar. După obţinerea diplomei de licenţă, şi-a început cariera militară ca ca ofiţer de educaţie fizică militară şi sport la Batalionul 400 Infanterie Basarabi, Constanţa (1995 – 1999). Din această poziţie realizează, în 1997, prima revistă militare de educaţie fizică şi sport din armată – „Citius! Altius! Fortius!”

În anul 1999, face pasul către presa militară, activând în calitate de redactor pentru evenimente speciale, la săptămanalul „Observatorul militar” şi corespondent pentru emisiunile radio şi TV „Ora Armatei” – Radio România Actualităţi şi „Pro Patria” – TVR 1. Acoperă subiecte generale din activitatea militarilor români, dar activează şi ca şi redactor sportiv, fiind numit, în august, 1999, delegat de presă al României la Jocurile Mondiale Militare de la Zagreb, Croaţia.

În paralel, a desfăşurat şi o bogată activitate în domeniul relaţiilor publice militare, fiind selectat să activeze în Centrele de informare publică la patru exerciţii multinaţionale NATO/PfP de mare anvergură găzduite de ţara noastră în perioada preaderării la Alianţa Nord-Atlantică: Rescurer 99, Cooperative Determination 99, Rescue Eagle-Medceur 00, Cooperative Best Effort 2000.

Autor a peste 200 articole şi reportaje pe teme sportive, sociale şi militare publicate în presa militară şi presa sportivă, organizator şi coprezentator a multor evenimente organizate de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, în perioada 2001-2019. Cu o fire tenace şi un caracter puternic, Cristian Cîrlan a căutat în permanenţă să se perfecţioneze şi să fie la curent cu cele mai noi tendinţe în domeniile de care a fost pasionat, continuându-şi atât studiile din specialitatea jurnalism şi comunicare, în ţară şi în străinătate (Curs de relaţii publice la Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a M.Ap.N., februarie – martie 2002; Curs de limba engleză la Canadian Forces Language School Borden, Toronto- Canada, august – decembrie 2003; Curs de relaţii publice „Presentation Skills” la Georgian College, Barrie Ontario – Canada, septembrie – decembrie 2003; Summit dezvoltare, management şi marketing sportiv – Universal Sports Marketing, New York, SUA – 2008 şi 2010), dar şi studiile militare (Curs post-universitar de Operaţii post-conflict „Securitate şi Stabilitate, Tranziţie şi Reconstrucţie” – Universitatea Naţională de Apărare, 2013; Curs post-universitar de conducere „Pregatirea economiei şi teritoriului pentru apărare” – Universitatea Naţională de Apărare, 2018).

În anul 2001 este numit şef Birou presă şi relaţii publice la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti. În anul 2014 se înfiinţează secţia Marketing şi Relaţii Publice a CSA Steaua, pe care o conduce. În acelaşi an se afirmă ca autor al proiectului „STEAUA TV” – prima televiziune online a unui club sportiv din România (2014).

În perioada noiembrie 2018 – decembrie 2019 ocupă funcţia de vicepreşedinte al CSA Steaua Bucureşti (locţiitor al comandantului pentru activitatea sportivă de performanţă), mai întâi împuternicit, iar apoi, de la 1 mai 2019 numit pe această poziţie. Din data de 17 decembrie 2019, colonelul Marius-Cristian Cîrlan îndeplinea, prin împuternicire, funcţia de comandant (preşedinte) al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti.

Personalul Clubului Sportiv al Armatei este alături de familia îndoliată în aceste momente grele şi transmite sincere condoleanţe!", a transmis CSA Steaua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici