A murit Florin Halagian. Fostul mare antrenor avea 80 de ani

Fostul mare antrenor Florin Halagian a decedat, luni, la vârsta de 80 de ani, a anunţat clubul de fotbal FC Argeş, pe pagina sa de Facebook.

2481 afișări
Imaginea articolului A murit Florin Halagian. Fostul mare antrenor avea 80 de ani

A murit Florin Halagian. Fostul mare antrenor avea 80 de ani

În cariera sa de jucător, Florin Halagian a evoluat pentru echipe precum Dinamo Bucureşti, Progresul Bucureşti sau Argeş Piteşti.

Şi-a început cariera de antrenor la vârsta de 32 de ani, la FC Argeş. Sub conducerea lui, piteştenii au devenit campioni în Divizia A şi, în sezonul imediat următor, au obţinut o victorie de răsunet, în Cupa Campionilor Europeni: 2-1, contra lui Real Madrid. Halagian a mai antrenat echipe precum FC Olt, Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova, Victoria Bucureşti, Dinamo Bucureşti, FC Inter Sibiu, FC Naţional, FCM Bacău, FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamţ, CS Mioveni şi Gloria Bistriţa.

”A murit Florin Halagian! Clubul FC Argeş anunţă decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeş cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 şi 1978-79. A mai câştigat titlul de campioană cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92. A avut o contribuţie importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul FC Arges este alaturi in aceste momente grele de familia îndurerata. Sincere condoleanţe”, este comunicatul, postat pe pagina de Facebook, de FC Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici