A murit Iuri Sedykh, deţinătorul recordului mondial la aruncarea ciocanului

  • Iuri Sedykh, deţinătorul recordului mondial la aruncarea ciocanului şi dublu campion olimpic, a murit la vârsta de 66 de ani, a anunţat marţi World Athletics.
  • Aruncarea sa de 86,74 metri la Campionatele Europene din 1986 este încă un record mondial.
1362 afișări
Imaginea articolului A murit Iuri Sedykh, deţinătorul recordului mondial la aruncarea ciocanului

A murit Iuri Sedykh, deţinătorul recordului mondial la aruncarea ciocanului

Sedykh, care a concurat pentru Uniunea Sovietică, a câştigat aurul la Jocurile Olimpice din 1976 şi 1980 şi singurul său titlu mondial la vârsta de 36 de ani, la campionatele din 1991 de la Tokyo. 

"Pentru mine, Iuriy a fost un prieten, un mentor înţelept, căruia îi sunt profund recunoscător că am împărtăşit experienţa de viaţă şi valorile umane", a scris pe Twitter Serghei Bubka, vicepreşedinte senior al World Athletics şi un legendar săritor cu prăjina.

"Un excepţional dublu campion olimpic, al cărui fantastic record mondial la aruncarea ciocanului (86,74) încă nu a fost doborât, după 35 de ani. Ne vom aminti mereu de Yuriy", a mai scris Bubka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici