Abramovici a şters datoria clubului Chelsea, care şi-a redus pierderile

Chelsea Londra a anunţat, miercuri, că miliardarul rus Roman Abramovici a transformat datoria grupării în capital propriu, iar pierderile clubului s-au redus în acest an fiscal de la 65,7 milioane de lire sterline la 44,4 milioane de lire sterline.

81 afișări
Imaginea articolului Abramovici a şters datoria clubului Chelsea, care şi-a redus pierderile

Abramovici a şters datoria clubului Chelsea

Abramovici a împrumutat clubului Chelsea peste 700 de milioane de lire sterline, din iunie 2003, când a devenit proprietarul grupării londoneze. Această datorie a fost redusă la jumătate, în luna februarie.

"Bilanţul financiar al clubului arată că, după o primă transformare a jumătate din datorie, restul împrumutului fără dobândă acordat de compania controlată de Roman Abramovici a fost transformat în capital propriu, ceea ce înseamnă că gruparea a rămas fără datorii", se arată într-un comunicat postat pe site-ul chelseafc.com.

"Datoriile clubului au fost reduse practic la zero, pentru a aduce stabilitate pe termen lung", a declarat preşedintele grupării Chelsea, Bruce Buck.

În acest an, Chelsea a înregistrat pentru a patra oară consecutiv o reducere a pierderilor anuale: în 2006 pierderile au fost de 80,2 milioane de lire sterline, în 2007 de 74,8 milioane, în 2008 de 65,7 milioane, iar în 2009 de 44,4 milioane de lire sterline.

De asemenea, Chelsea a înregistrat o uşoară scădere a cifrei de afaceri, de la 213,1 la 206,4 milioane de lire sterline.

Gruparea londoneză a precizat, în comunicat, că a plătit 12,6 milioane de lire sterline ca indemnizaţie după plecarea tehnicianului Luiz Felipe Scolari şi a celor trei secunzi ai acestuia, în februarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici