Abuzurile sexuale din lotul Statelor Unite | O altă gimnastă americană medaliată cu aur la Rio îşi deschide sufletul şi vorbeşte despre ororile îndurate

Gaby Douglas este a treia gimnastă americană care declară în spaţiul public că a fost abuzată de doctorul lotului naţional american, Larry Nassar, după McKayla Maroney şi Aly Raisman. Douglas este, la fel ca şi Raisman, campioană olimpică cu echipa Statelor Unite şi la Londra 2012 şi la Rio 2016.

4175 afișări
Imaginea articolului Abuzurile sexuale din lotul Statelor Unite | O altă gimnastă americană medaliată cu aur la Rio îşi deschide sufletul şi vorbeşte despre ororile îndurate

Abuzurile sexuale din lotul Statelor Unite | O altă gimnastă americană medaliată cu aur la Rio îşi dechide sufletul şi vorbeşte despre ororile îndurate

"Ştiu că indiferent de ce ai purta, asta nu dă NICIODATĂ dreptul nimănui să te hărţuiască sau să te abuzeze. Ar fi ca şi cum aş spune că din cauza costumaşelor pe care le purtam, ar fi fost vina noastră că am fost abuzate de doctorul Larry Nassar. Nu am făcut publice experienţele pe care le-am trăit, la fel ca multe alte lucruri, pentru că ani la rând ni s-a interzis să vorbim şi, sincer, unele lucruri sunt pur şi simplu prea dureroase. Le susţin cu toată inima pe colegele mele care au vorbit despre toate cele prin care au trecut. Îmi dau seama că mulţi dintre voi nu aţi ştiut prin ce am trecut eu", a scris Gaby Douglas.

Gimnasta în vârstă de 21 de ani a revenit marţi cu o postare amplă pe contul de Instagram, după ce un comentariu al său a iscat un val de critici. Iniţial, gimnasta a cărei poveste de succes a devenit sursă de inspiraţie pentru un film american, a scris pe reţelele de socializare că "este responsabilitatea noastră, ca femei, să ne îmbrăcăm decent şi cu stil, cu haine provocatoare poţi atrage persoanele nepotrivite". Filmul exclude traumele sexuale, concentrându-se în schimb pe povestea inspiraţională a sportivei afro-americane care ajunge pe podiumul olimpic, din pragul sărăciei.

Douglas a dat asigurări că a fost vorba despre o alegere nefericită a cuvintelor şi afirmă că "îmi iau foarte în serios rolul de model", "nu consider că prin comentariile mele am mutat vina spre victime" şi, "regretă enorm faptul că prin cuvintele ei a rănit şi a fost percepută greşit, pentru că niciodată nu ar deveni un agent care să arunce responsabilitatea în cârca victimelor".

Interesant este că mesajul lui Gaby Douglas a venit cu o zi înainte pe procesul în care fostul medic al lotului american este aşteptat în faţa judecătorilor. Potrivit informaţiilor NBC News, acesta ar urma să pledeze vinovat la capetele de acuzaţie.

Gaby Douglas, McKayla Maroney şi Aly Raisman au făcut parte din echipa americană la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

FOTO sus: Fostul medic al lotului american incriminat de gimnaste 

FOTO sus: Gimnasta Gaby Douglas

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici