Administrator judiciar Dinamo: Sunt două contestaţii la tabelul de creanţe

Administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, Cătălin Dascăl, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că există două contestaţii la tabelul preliminar al creditorilor societăţii aflate în insolvenţă, instanţa urmând să stabilească termene pentru soluţionarea acestora.

409 afișări
Imaginea articolului Administrator judiciar Dinamo: Sunt două contestaţii la tabelul de creanţe

Administrator judiciar Dinamo: Sunt două contestaţii la tabelul de creanţe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"La acest moment nu s-a definitivat tabelul de creanţe, sunt două contestaţii din partea ANAF-ului, prin Direcţia Generală de Finanţe, şi din partea MBL Computers. Pe acest motiv, se va definitiva pe forma unui tabel definitiv provizoriu, cu autorizarea instanţei. În cazul celor două contestaţii, instanţa urmează să stabilească termene de soluţionare. E foarte posibil să apară chiar pentru 10 septembrie, dar nu am de unde să ştiu asta. Pe 10 septembrie instanţa ar urma să autorizeze întocmirea acestui tabel definitiv, cu aceste două contestaţii, urmând ca în zilele următoare să avem soluţia pentru a putea înregistra actele", a declarat Dascăl.

Acesta a adăugat că există şanse mici ca de acum înainte să mai apară alte contestaţii la tabelul de creanţe. "În mod normal acum nu se mai pot face contestaţii, dar accesul este liber la justiţie. Mi-e greu să cred că dacă nu a apărut până acum o altă contestaţie, mai poate apărea acum cu 25 august data poştei. După ştiinţa mea, domnul Florian Walter nu a depus contestaţie, singurele înregistrate sunt de la ANAF şi MBL Computers", a afirmat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Dascăl.

ANAF s-a înscris la masa credală cu suma de 22.006.490 de lei, însă administratorul judiciar nu a admis în tabelul preliminar de creanţe decât 20.150.036 lei. În celălalt caz, administratorul judiciar nu a admis creanţa în valoare de 900.000 de lei a societăţii MBL Computers.

Conform tabelului preliminar al creditorilor SC Dinamo 1948 SA, publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, din totalul general de 78.033.905 de lei (aproximativ 17,5 milioane de euro), creanţele chirografare însumează 51.348.251 de lei (aproximativ 11,6 milioane de euro), creanţele bugetare 24.442.264 de lei (aproximativ 5,5 milioane de euro), creanţe garantate 6.372.355 de lei (aproximativ 1,4 milioane de euro), în timp ce creanţele salariale sunt de 993.627 de lei (aproximativ 225.000 de euro).

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai, la Tribunalul Bucureşti.

FC Dinamo este al şaselea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici