Adrian Iencsi: Sunt sigur că Ianis Hagi ar face faţă cu brio la o echipă precum Ajax Amsterdam

Fostul internaţional Adrian Iencsi a declarat, luni, că mijlocaşului Ianis Hagi, care este aproape de revenirea la Viitorul de la Fiorentina, i-ar prinde bine să joace la o echipă precum Ajax Amsterdam, unde s-ar putea impune fără probleme.

1038 afișări
Imaginea articolului Adrian Iencsi: Sunt sigur că Ianis Hagi ar face faţă cu brio la o echipă precum Ajax Amsterdam

Adrian Iencsi: Sunt sigur că Ianis Hagi ar face faţă cu brio la o echipă precum Ajax Amsterdam

Fostul fundaş consideră că transferul la Fiorentina a fost o alegere greşită şi că fiul lui Gheorghe Hagi trebuia să rămână în Liga 1 sau să meargă la un club ce promovează tinerii fotbalişti. Iencsi crede în calităţile lui Ianis Hagi, care, în opinia sa, poate fi o variantă şi pentru echipa naţională, în viitor.

"Eu l-aş fi văzut să mai fi stat cel puţin un an la Viitorul sau, dacă nu, chiar putea să plece la Steaua. E clar, potenţial şi talent are – slavă Domnului! Poate nu se ridică la nivelul lui Gică, dar nu se ştie niciodată cum te poartă drumul.

Eu l-aş fi văzut pe Ianis Hagi, la valoarea lui şi la tinereţea lui, la o echipă precum Ajax Amsterdam sau Anderlecht. Sunt cluburi care se ocupă special pentru promovarea acestor tineri. Eu sunt sigur că Ianis Hagi ar face faţă cu brio la o echipă precum Ajax Amsterdam. Acolo ar putea creşte frumos şi să plece la o echipă mare din Europa. Eu asta l-aş fi văzut pe el, nu e timpul pierdut. El are doar 19 ani, e un jucător foarte tânăr, evervant de tânăr, chiar. Şi să vezi un jucător, la vârsta asta, lovind mingea cu ambele picioare, pentru că l-am văzut pe Ianis Hagi la Viitorul executând cornere şi cu stângul, şi cu dreptul, ceea ce nu am văzut la jucători cu experienţă, darămite la un puştan. Ce să zic, nu e timpul pierdut. Eu sper ca Ianis să joace şi poate va fi ales şi pentru echipa naţională", a spus Iencsi, la ProSport LIVE.

În vârstă de 19 ani, Ianis Hagi nu a jucat în niciun meci pentru Fiorentina, în acest sezon. Transferat în vara anului 2016 de la FC Viitorul, pentru două milioane de euro, fiul lui Gheorghe Hagi a strâns 48 de minute în ediţia trecută din Serie A, în două apariţii.

Viitorul a anunţat că a făcut o ofertă de răscumpărare a internaţionalului român de tineret, pentru aceeaşi sumă încasată în urmă cu un an şi jumătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici