Adrian Mititelu: Noua arenă va fi gata odată cu revenirea Universităţii Craiova în fotbalul românesc

Adrian Mititelu vrea să reînfiinţeze Universitatea Craiova din sezonul următor şi spune că echipa va juca pe noua arenă din Bănie, iar omul de afaceri aşteaptă despăgubiri de peste 200 de milioane de euro, după ce a câştigat procesul pentru dezafilierea Universităţii, scrie ProSport.

3552 afișări
Imaginea articolului Adrian Mititelu: Noua arenă va fi gata odată cu revenirea Universităţii Craiova în fotbalul românesc

Adrian Mititelu: Noua arenă va fi gata odată cu revenirea Universităţii Craiova în fotbalul românesc (Imagine: Mediafax Foto)

În 2017, Craiova se va mândri cu un nou stadion, care se va ridica pe vechea arenă ”Ion Oblemenco”. Unul dintre cei care de-a lungul anilor a insistat pentru un nou stadion a fost Adrian Mititelu. Însă acesta a rămas fără echipă între timp, după ce Universitatea Craiova a fost dezafiliată şi apoi a intrat în faliment.

Mititelu promite însă schimbări. Omul de afaceri susţine că îşi va reînfiinţa echipa şi va intra în competiţie începând cu toamna următoare. Mititelu are de gând să joace pe noua arenă din Bănie, deşi nu se află în cele mai bune relaţii cu Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: "Noua Arenă a Craiovei prinde contur pe zi ce trece şi asta mă face fericit. Visez la acest stadion din anii '90 şi, pentru construirea lui, am făcut multe compromisuri cu diverşi politicieni. După cum evoluează lucrările, cel mai probabil stadionul o să fie finalizat în toamna anului viitor şi, prin urmare, noua arenă va intra în circuit odată cu revenirea Universităţii Craiova în fotbalul românesc.

Sunt ferm convins că, odată cu iminenta revenire din 2017, va începe o etapă pozitivă în istoria fotbalului craiovean, greu încercat în ultimii ani", a fost mesajul postat de Adrian Mititelu pe pagina sa de Facebook.

Planurile lui Adrian Mititelu ţin de decizia pe care Curtea de Apel o va da în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Prima instanţă, adică Tribunalul Bucureşti, a decis că FRF, LPF, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir trebuie să-i plăteasc lui Mititelu peste 200 de milioane de euro, drept despăgubiri pentru dezafilierea ilegală a Universităţii. În plus, Dragomir şi Sandu au fost condamnaţi în acest caz la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost însă atacată la Curtea de Apel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici