Adrian Mutu ”construieşte” naţionala de tineret în funcţie de prima reprezentativă: Echipa mare e prioritară. Rădoi îşi face lotul şi vedem ce rămâne

Adrian Mutu, noul selecţioner al naţionalei U21 a României, susţine că nu îi va impune anumite limitări lui Adrian Mutu în ceea ce priveşte selecţia tinerilor jucători la prima reprezentativă, ci se va baza pe jucătorii rămaşi disponibili.

529 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu ”construieşte” naţionala de tineret în funcţie de prima reprezentativă: Echipa mare e prioritară. Rădoi îşi face lotul şi vedem ce rămâne

Adrian Mutu ”construieşte” naţionala de tineret în funcţie de prima reprezentativă: Echipa mare e prioritară. Rădoi îşi face lotul şi vedem ce rămâne

"Dacă aş avea şansa să fac concurs de lovituri libere cu Florinel Coman înseamnă că e convocat la U21 şi ar fi bine pentru noi. Nu ştiu dacă am mari şanse să-l văd la U21. Mirel nu mă încurcă. Echipa mare e prioritară. Vrem să câştigăm meciul cu Danemarca, dar trebuie să formăm jucătorii pentru ca ei să fie gata pentru naţionala mare. Ăsta e următorul pas. Sper ca eu şi Mirel să avem de unde alege. Mirel să îşi facă lotul lui şi după aceea vedem ce rămâne. Nu-i voi spune ce să selecţioneze. Are treabă foarte importantă de făcut. Interesul naţional e mai mare la prima echipă. Sper să se califice. Şi eu am de unde să aleg. Am fotbalişti buni", a declarat Mutu, potrivit gsp.ro.

Aflat în cantonamentul din Spania al echipelor româneşti, Mutu a vorbit despre ce a văzut la tinerii jucători, dar şi despre stiul pe care îl va adopta la naţionala de tineret.

"Îmi place munca aceasta. Intru în contact cu antrenorii şi vorbim despre fotbal. Asta îmi place cel mai mult. Fiecare are câte o filosofie şi pot să iau de la fiecare ce-mi place şi ce pot folosi. FCSB a jucat un sistem interesant, cu Moruţan inter. Nu îmi voi da cu părerea. În primul rând m-am uitat la atitudinea jucătorilor şi la modul în care evoluează, în care respectă cerinţele. Am vorbit cu antrenorii. Asta e important. Acum, în această perioadă, nu contează cum joacă. Antrenorii se uită la cum interpertează anumite şi la atitudine. Nu am o filosofie proprie. Asta nu înseamă că nu am o idee. Trebuie să mă adaptez la ce se întâmplă în fotbal. Nu îmi pot pune amprenta pe lot. Stau cu lotul doar şapte zile. Trebuie să mă adaptez. Vreau să fac o selecţie bună pentru Danemarca şi după văd ce sistem voi juca. Degeaba vreau eu să joc 4-2-3-1 dacă nu am jucători pentru acest sistem. Înseamnă că aş greşi", a mai spus Mutu.

Adrian Mutu a devenit, miercuri, noul selecţioner al naţionalei U21 a României, înlocuindu-l pe Mirel Rădoi, care a fost promovat la prima reprezentativă.

Echipa naţională de tineret se află în cursa pentru participarea la un nou Campionat European. După cinci meciuri disputate în grupa 8 de calificare, tricolorii ocupă locul secund, cu 10 puncte, la cinci lungimi în spatele Danemarcei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici