Adrian Mutu: Jucătorii de la naţională nu au avut nicio idee de joc şi au fost apatici pe alocuri

Fotbalistul recent retras din activitate, la 37 de ani, a analizat dur modul în care ne-am prezentat la EURO 2016. “Briliantul” a dorit să adauge că a terminat şi cursurile şcolii antrenori şi se pregăteşte pentru licenţa B.

1747 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu: Jucătorii de la naţională nu au avut nicio idee de joc şi au fost apatici pe alocuri

Adrian Mutu: Jucătorii de la naţională nu au avut nicio idee de joc şi au fost apatici pe alocuri (Imagine:AFP/Mediafax Foto)

Adus la începutul sezonului 2015-2016 de către ASA Târgu Mureş, golgheterul all-time al echipei naţionale era aşteptat să reprezinte o piesă importantă în angrenajul echipei. Din păcate, Mutu nu a reuşit să înscrie pentru mureşeni. În schimb, s-a făcut vizibil mai mult prin indicaţiile pe care le-a dat de pe banca de rezerve spre colegii săi din teren: “Mă bucur că am luat carnetul de antrenor, o să încep şi pentru licenţa B. Am prezentat filosofia antrenorului de fotbal, a mea de fapt, a fost totul ok”, a declarat Mutu pentru Digi Sport.

Fostul decar al naţionalei a făcut o paralelă între ultimele două Campionate Europene la care a participat România (2008, 2016). La EURO 2008 (Elveţia şi Austria), Mutu a fost prezent şi a reuşit să marcheze un gol împotriva Italiei, la remiza 1-1, rămas şi singurul dat de România la turneul final din 2008. Adrian Mutu a considerat, în intervenţia sa, că actuala naţională a fost chiar mai slabă decât cea de la penutimul Campionat European la care am fost prezenţi: “Am început bine cu Franţa şi, chiar dacă am pierdut eram entuziasmaţi că o să vedem o echipă a României hotărâtă să câştige. Din păcate, nu a fost aşa, nu am avut nicio idee de joc şi am fost apatici pe alocuri. Ultimul meci a fost incredibil, se vede clar că nu a fost nicio idee de joc la ceea ce am arătat pe teren. Am făcut mai puţine puncte şi decât în 2008. Atunci am avut o grupă de foc şi am făcut două puncte, terminând pe locul 3. De la toţi jucătorii mă aşteptam să ofere mai mult”, a mai precizat Mutu.

Franţa şi Elveţia s-au calificat în “optimile de finală” ale EURO 2016. Albania a ieşit şi ea din calculele calificării din grupe, în timp ce “tricolorii” au ajuns deja acasă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici