Adrian Stoica: Antrenorii Bellu şi Bitang fac "fachirism profesional"

Preşedintele FR de Gimnastică, Adrian Stoica, deplânge diferenţele de buget, infrastructură şi organizare dintre forul pe care îl conduce şi cele din ţările dezvoltate, apreciind că în aceste condiţii antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang fac "fachirism profesional" prin rezultatele obţinute.

207 afișări
Imaginea articolului Adrian Stoica: Antrenorii Bellu şi Bitang fac "fachirism profesional"

Adrian Stoica: Antrenorii Bellu şi Bitang fac "fachirism profesional" (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Când mă gândesc la domnul Bellu şi la doamna Bitang, îmi dau seama că ei fac un fel de fachirism profesional. Degradarea e atât de dramatică încât a ajuns să fie periculos şi să aşteptăm să se întâmple ceva. Am primit organizarea Campionatelor Europene de gimnastică aerobică în luna noiembrie a acestui an şi de trei luni încerc prin toate mijloacele să obţin banii necesari. La cât se ridică? În jur de 300.000 de euro", a spus Stoica, miercuri, la Palatul Parlamentului.

El a dat ca exemplu faptul că FRG se poate baza doar pe nouă angajaţi în activitatea de organizare, în comparaţie cu Franţa şi Germania care au peste 120 de angajaţi fiecare.

"Am asistat la un export masiv de antrenori, acum avem un număr de doar 170 la toate categoriile. Acum 10-15 ani aveam aproape 15.000 de sportivi legitimaţi, iar în momentul actual avem doar 168 de sportivi care se prezintă la competiţiile naţionale şi doar 12 cluburi active. În timp ce numai în statul Texas sunt 3.000 de cluburi şi în toată America vreo 30.000. Dar să nu vorbim de America, să luăm exemplul Germaniei, unde federaţia are două milioane de membri. Federaţia Română de Gimnastică are ca lucrători direcţi pe partea de organizare 9 persoane, Franţa are 150, iar Germania 127, nu mai vorbesc de alţii. Să ferească Dumnezeu să vină echipa de fete bătută de Germania. «Cum să vă bată Germania?». Şi noi trebuie să ne luptăm cu China şi cu Statele Unite ale Americii", a afirmat Stoica.

Mai mulţi preşedinţi de federaţii, printre care s-au numărat Mircea Sandu, Rudel Obreja, Ruxandra Dragomir, Cristian Gaţu, Adrian Stoica, Carmen Tocală şi Alin Petrache, precum şi preşedintele COSR, Octavian Morariu, şi antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată de Uniunea Social Liberală (USL), la Palatul Parlamentului, intitulată "Sportul românesc: scurtul drum de la performanţă la faliment".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici