Adrian Zamfir: Datoriile totale ale Rapidului în momentul de faţă sunt de 2,5 milioane de euro

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că datoriile totale ale grupării giuleştene în momentul de faţă, după aprobarea planului de reorganizare în dosarul de insolvenţă de către Tribunalul Bucureşti, sunt de 2,5 milioane de euro.

125 afișări
Imaginea articolului Adrian Zamfir: Datoriile totale ale Rapidului în momentul de faţă sunt de 2,5 milioane de euro

Adrian Zamfir: Datoriile totale ale Rapidului în momentul de faţă sunt de 2,5 milioane de euro (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

"Totul este transparent, mai ales că suntem în procedura de insolvenţă. Acum, după aprobarea planului de reorganizare de către Tribunalul Bucureşti, datoriile totale ale clubului sunt de maximum 2,5 milioane de euro. Aici intră datoriile de aproximativ 300.000 de euro din insolvenţă, datoriile curente ale clubului către jucători şi angajaţi şi, bineînţeles, acoperă şi datoriile de la TAS, adică litigiile deschise la TAS de foştii jucători ai Rapidului. Aşadar, cine vrea să cumpere acum, cu 2,5 milioane poate să scoată clubul şi din insolvenţă", a afirmat Zamfir pentru MEDIAFAX.

De menţionat că la momentul deschiderii procedurii de insolvenţă, 7 decembrie 2012, datoriile FC Rapid se ridicau, conform tabelului preliminar de creanţe admis de administratorul judiciar, la aproximativ 34 de milioane de euro.

Acţionarul majoritar a anunţat că în momentul de faţă de preluarea grupării giuleştene sunt interesaţi oamenii de afaceri Cătălin Mişu (sponsor al FC Rapid, proprietar al firmei Regata), Marian Iancu (fostul finanţator al clubului Poli Timişoara) şi Ovidiu Ene (om de afaceri român stabilit în SUA).

De la începutul acestui an, Zamfir a mai încercat de două ori vânzarea clubului: prima dată către un grup de investitori, printre care se afla şi omul de afaceri Nicolae Sarcină, şi a doua oară către Viorel Moldovan, care era sprijinit de câţiva oameni de afaceri, însă ambele tentative au eşuat.

Adrian Zamfir a achiziţionat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acţionarul majoritar George Copos.

Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat, luni, de Tribunalul Bucureşti. Următorul termen în dosarul de insolvenţă este 26 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici