Adversarele echipei "U" Jolidon Cluj în turul doi al Ligii Campionilor

Vicecampioana la handbal feminin "U" Jolidon Cluj va juca în grupa I, din turul doi al Ligii Campionilor, prima adversară fiind echipa clasată pe primul loc în grupa B din turul I al competiţiei, potrivit tragerii la sorţi de luni, de la Viena.

85 afișări
Imaginea articolului Adversarele echipei "U" Jolidon Cluj în turul doi al Ligii Campionilor

Adversarele echipei "U" Jolidon Cluj în turul doi al Ligii Campionilor

În grupa I din turul secund vor evolua echipele "U" Jolidon Cluj, Rostov-Don (Rusia), Viborg HK (Danemarca) şi echipa ce se va clasa pe primul loc în grupa B din turul I al competiţiei.

Potrivit tragerii la sorţi a turului I, care a avut loc tot luni, în cele două grupe vor juca, între 2-4 septembrie, formaţiile:

Grupa A - Ormi Lux Patras (Grecia), MizuWaAi Dalfsen (Olanda), LC Bruhl (Elveţia), Gil Eanes (Portugalia)

Grupa B - Uskudar Belediyesi (Turcia), RK Zajecar (Serbia), Iuventa Mihalovce (Slovacia), Britterm Veseli (Cehia).

"Sunt adversare puternice, iar nouă nu ne rămâne decât să sperăm că vom reuşi să trecem de ele. Primul nostru meci pare mai uşor, dar apoi ne vom duela pentru calificare cu Rostov-Don sau Viborg. Cred că favorită dintre cele două este Viborg, mai ales dacă va şi găzdui turneul, deci ne aşteaptă o luptă puternică pentru calificare", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul sportiv al formaţiei clujene, Cosmin Sălăjan, după tragerea la sorţi.

Conform regulamentului, "U" Jolidon Cluj, care a făcut parte din prima urnă valorică, va întâlni în primul meci din grupa I, în 17 septembrie, formaţia clasată pe locul I în grupa B din turul I al competiţiei (toate echipele din turul I au făcut parte din urna a patra valorică). Rostov-Don, care a fost în urna a doua valorică, va juca în compania echipei Viborg HK (urna a treia). Formaţia daneză are prima opţiune pentru organizarea turneului. Câştigătoarele celor două confruntări vor lupta apoi, în 18 septembrie, pentru singurul loc calificant în grupele preliminare. În turul doi sunt programate patru astfel de turnee, iar echipele calificate în grupele preliminare vor face parte din urna a patra valorică la tragerea la sorţi pentru grupele preliminare, programată marţi.

Echipele care vor ocupa locurile doi-trei în turul doi preliminar vor juca în turul trei al Cupei Cupelor, iar cele de pe locurile patru, în turul doi al Cupei Cupelor.

Marţi, campioanele Oltchim Râmnicu Vâlcea şi HCM Constanţa îşi vor cunoaşte şi ele adversarele din faza grupelor, la tragerea la sorţi de la Viena.

Campioana României la feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va face parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi, ocupând locul patru în rankingul european. Din prima urnă vor mai face parte Larvik HK (deţinătoarea trofeului), FCM (campioana Danemarcei) şi Gyor ETO (campioana Ungariei).

La masculin, HCM Constanţa va face parte din urna a treia valorică, alături de echipele Ciudad Real (Spania), THW Kiel (Germania) şi Kadetten Schaffhausen (Elveţia), la care joacă şi internaţionalul Rareş Jurcă. HCM Constanţa ocupă locul 11 în rankingul european al cluburilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici