Aeroportul din Madeira poartă de miercuri numele lui Cristiano Ronaldo: Sunt mândru de ţara mea

Aeroportul din Madeira poartă de miercuri numele de Cristiano Ronaldo, în cinstea fotbalistului în vârstă de 32 de ani care evoluează la Real Madrid, născut chiar în Funchal, capitala Insulelor Madeira, informează The Guardian.

237 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Madeira poartă de miercuri numele lui Cristiano Ronaldo: Sunt mândru de ţara mea

Aeroportul din Madeira poartă de miercuri numele lui Cristiano Ronaldo: Sunt mândru de ţara mea

Ronaldo este un adevărat erou în Madeira, unde mai avea deja o statuie, un muzeu, precum şi un hotel care îi poartă numele. "Ştiţi cât de mândru sunt de originile mele, de ţara mea", a declarat Cristiano Ronaldo, citat de The Guardian.

În cadrul ceremoniei de redenumire a aeroportului a fost dezvelită şi o statuie cu bustul lui Cristiano Ronaldo, care a stârnit o serie de comentarii în presa internaţională. "Aeroportul Ronaldo, eclipsat de o statuie inexactă", a titrat Reuters, în timp ce The Guardian a catalogat sculptura drept "un bust dubios".

Ronaldo nu este primul fotbalist care dă numele unui aeroport. În Irlanda de Nord, aeroportul din Belfast a primit numele lui George Best, în 2006, la un an după ce fostul fotbalist al echipei Manchester United s-a stins din viaţă.

De patru ori câştigător al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo este atât cel mai selecţionat jucător din naţionala Portugaliei, cu 137 de meciuri, cât şi golgheterul all-time al aceleiaşi reprezentative, cu 71 de goluri.

În vara anului 2016, Cristiano Ronaldo a devenit campion european alături de naţionala Portugaliei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici