AISS: Nu au existat acte de vandalism în tren şi în gări, şi nici altercaţii cu ceilalţi călători

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS) a anunţat, sâmbătă, într-un comunicat, că fanii daţi jos din tren în timp ce se deplasau la Târgu Jiu, în vederea unui meci din Liga I, nu au provocat distrugeri pe traseu şi nu au avut altercaţii cu ceilalţi călători sau cu angajaţii CFR.

21 afișări
Imaginea articolului AISS: Nu au existat acte de vandalism în tren şi în gări, şi nici altercaţii cu ceilalţi călători

AISS: Nu au existat acte de vandalism în tren şi în gări, şi nici altercaţii cu ceilalţi călători (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu au existat niciun fel de acte de distrugere sau vandalism nici în tren, nici în gările de pe traseu. (...) AISS este gata să dovedească acest fapt, inclusiv cu poze din gările de pe traseul suporterilor stelişti, atât din timpul deplasării către Târgu Jiu cât şi de la întoarcere. Mai menţionăm, dacă era nevoie, că oraşul Corabia a cărui gară s-a afirmat că a fost devastată, nu se afla pe ruta Bucureşti - Craiova - Târgu-Jiu. Precizam, de asemenea, că nu au existat niciun fel de altercaţii sau incidente cu ceilalţi călători din tren sau cu angajaţii CFR, singurul deranj provocat călătorilor fiind cel al cântecelor şi scandărilor suporterilor. Dacă există măcar o singură declaraţie sau plângere a unei persoane agresate, rugăm un oficial al Jandarmeriei să le facă publice, în caz contrar - acceptăm bucuroşi o dezminţire oficială în acelaşi sens", se arată în comunicatul AISS.

Asociaţia precizează că toţi cei 150 de suporteri care au intenţionat să ajungă la Târgu Jiu aveau bilete de acces la meci, procurate pe cont propriu, prin intermediul membrilor AISS din Târgu Jiu, fără nicio legătură cu biletele pe care clubul Steaua le primeşte de la gruparea gazdă. AISS menţionează că pentru suporteri călătoria a decurs fără probleme până în gara Banu Mărăcine, înainte de Craiova, unde fanii au fost evacuaţi "în forţă de echipajele mascat ale Jandarmeriei Române şi ale Poliţiei SIR, fiind percheziţionaţi".

"O parte din suporteri nu erau în posesia unui document legal de călătorie, solicitând în acest sens reprezentanţilor CFR şi ai Jandarmeriei să le permită achiziţionarea legitimatţilor de călătorie în acel moment, pe loc sau la următoarea oprire a trenului, aceştia refuzând categoric şi spunându-le deschis ca orice-ar fi, nu vor ajunge în Târgu-Jiu. Drept urmare, suporterii stelişti au fost nevoiţi să se întoarca în Bucureşti, însoţiţi inclusiv de cei care aveau bilet de tren care, în semn de solidaritate şi de protest faţă de acţiunea pripită şi abuzivă a jandarmilor, au refuzat să continue deplasarea", se mai arată în comunicatul asociaţiei.

AISS concluzionează precizând că prin această acţiune au avut de câştigat "decât acei oficiali al clubului Steaua care se tem de reacţia suporterilor stelişti şi caută prin orice mijloace să le îngrădească acestora orice formă de protest".

Aproximativ 150 de susţinători ai echipei Steaua care se deplasau spre Târgu Jiu, pentru a asista la meciul cu Pandurii, contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I, au fost daţi jos din tren, vineri, în gara Banu Mărăcine, la cinci kilometri de Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici