Alberto Contador: Nu m-am dopat niciodată, voi lupta până la capăt pentru a-mi dovedi nevinovăţia

Rutierul Alberto Contador, suspendat un an de Federaţia Spaniolă de Ciclism, după ce a fost depistat pozitiv, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu s-a dopat niciodată şi că va face apel şi va lupta până la capăt pentru a-şi dovedi nevinovăţia, informează AFP.

32 afișări
Imaginea articolului Alberto Contador: Nu m-am dopat niciodată, voi lupta până la capăt pentru a-mi dovedi nevinovăţia

Alberto Contador: Nu m-am dopat niciodată, voi lupta până la capăt pentru a-mi dovedi nevinovăţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi face apel acolo unde va fi nevoie, pentru a-mi apăra nevinovăţia până la capăt. În aceste zece zile (n.r. - pe care le are la dispoziţie pentru a face apel), voi lucra cu avocaţii mei pentru ca să se facă dreptate. Nu m-am dopat niciodată", a declarat Contador într-o conferinţă de presă ce a avut loc în localitatea spaniolă Puigpunyent, în apropiere de Palma de Mallorca.

Alberto Contador (28 de ani), de trei ori câştigător al Turului Franţei (2007, 2009 şi 20010), a fost anunţat, miercuri, de forul spaniol că a fost suspendat timp de un an, după un control antidoping cu rezultat pozitiv în timpul ediţiei de anul trecut a Turului Franţei.

În cazul în care sancţiunea va fi confirmată, sportivul va pierde beneficiile victoriei din 2010 din Turul Franţei.

Contador, care a semnat în august 2010 un contract pe doi ani cu echipa Saxo Bank, este suspendat provizoriu din 24 august de Uniunea Ciclistă Internaţională, în aşteptarea unei decizii definitive.

Rutierul spaniol a fost supus unui control antidoping în data de 21 iulie 2010, la Pau, în timpul Turului Franţei. În urma controlului, s-au descoperit în eşantioanele prelevate de la sportiv urme infime de clenbuterol, un betastimulent pentru funcţia pulmonară, dar care are şi efecte anabolizante.

De la dezvăluirile privind acest caz, apărute la 30 septembrie 2010, Contador a susţinut că este victima unei contaminări alimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici