Albu: FC Dinamo a primit licenţa pentru sezonul 2010/2011 al Ligii I

FC Dinamo a primit din partea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) licenţa pentru sezonul 2010/2011 al Ligii I, după ce a depus vineri ultimele acte la dosar, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul economic al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare, Marian Albu.

96 afișări
Imaginea articolului Albu: FC Dinamo a primit licenţa pentru sezonul 2010/2011 al Ligii I

Albu: FC Dinamo a primit licenţa pentru sezonul 2010/2011 al Ligii I (Imagine: Andrei_Pungovschi/Mediafax Foto)

"Am fost astăzi (n.r. - vineri), împreună cu domnul preşedinte Nicolae Badea la FRF şi am depus ultimele documente care erau necesare pentru obţinerea licenţei. Tot astăzi, am primit hârtia oficială din partea FRF prin care eram înştiinţaţi că am primit licenţa pentru sezonul următor", a declarat Albu.

Directorul executiv Petre Buduru a precizat pentru MEDIAFAX că au fost probleme în legătură cu o presupusă datorie a clubului faţă de fostul acţionar Vasile Turcu.

"Dinamo a primit licenţa. Au fost unele probleme legate de o presupusă datorie a clubului faţă de domnul Vasile Turcu, însă aceastea s-au rezolvat, constatându-se că această speţă nu era de competenţa Comisiei de Licenţiere", a precizat oficialul grupării "alb-roşii".

Avocaţii cărora acţionarul FC Dinamo, Vasile Turcu, le-a cedat drepturile litigioase şi Administraţia Finanţelor Publice - Sector 1 Bucureşti au solicitat Tribunalului Capitalei declanşarea procedurii de faliment a clubului Dinamo, invocând datorii neonorate. În urma solicitării depuse de avocaţii lui Turcu, înregistrată în data de 30 aprilie, primul termen în dosarul dintre SC DINAMO 1948 SA şi acţionarul grupării "alb-roşii" a fost stabilit pentru 26 noiembrie 2010.

Vasile Turcu a decis să se retragă din acţionariatul FC Dinamo, solicitând circa două milioane de euro, bani pe care i-a investit în club. El declara, în 28 aprilie, că în cazul în care gruparea "alb-roşie" nu îşi achită datoriile se va supune legii falimentului şi riscă să nu mai primească licenţa de club profesionist.

Din investigaţiile MEDIAFAX, cluburile Rapid, Unirea Alba Iulia, Gloria Bistriţa, FC Braşov, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Gaz Metan Mediaş, Internaţional Curtea de Argeş, Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Vaslui, FC Timişoara şi Oţelul Galaţi au primit licenţa pentru sezonul 2010/2011.

Preşedintele clubului Politehnica Iaşi, Cristian Stărică, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au solicitat "câteva acte în plus" la dosarul de licenţiere al grupării ieşene.

"De licenţă se ocupă directorul economic Vasile Dascălu, care, ieri (n.r. - joi), a fost la Bucureşti, la Comisia de Licenţiere, de unde nu am primit niciun răspuns, dar ni s-au solicitat câteva acte în plus. Răspunsul final îl vom primi pe 31 mai. Sigur nu vor fi probleme cu obţinerea licenţei", a spus Stărică.

Potrivit unor surse din cadrul FRF, Comisia de Licenţiere a trimis, vineri, un răspuns tuturor cluburilor din Liga I care au depus dosarul de licenţiere. În cazul grupărilor care nu au primit un avizul favorabil, acestea pot contesta soluţia şi completa dosarele până la ultimul termen, 31 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici