Alcaraz pe urmele lui Nadal în clasamentul anual ATP

După ce a câştigat al patrulea titlu al sezonului în circuitul ATP, duminică, la Mutua Madrid Open, Carlos Alcaraz îl va provoca pe Rafael Nadal pentru poziţia de lider în clsamanetul anual ATP Race To Turin, săptămâna viitoare, la Roma.

905 afișări
Imaginea articolului Alcaraz pe urmele lui Nadal în clasamentul anual ATP

Sursa foto: MediafaxFoto

Alcaraz va ajunge la Internazionali BNL d'Italia cu şansa de a-l depăşi pe Nadal, care îl conduce acum cu doar 70 de puncte. Chiar săptămâna aceasta, tânărul de 19 ani a obţinut prima sa victorie împotriva lui Nadal, în sferturile de finală de la Madrid.

ATP Race To Turin reflectă clasamentul de la începutul anului, dar Alcaraz face, de asemenea, mişcări mari în clasamentul general ATP. Luni, adolescentul spaniol va urca pe locul 6 mondial, cel mai bun din carieră. Anul trecut, în aceeaşi săptămână, el se afla pe locul 114 mondial şi încă nu intrase în Top 100.

Săptămâna viitoare, la Roma, dublul deţinător al titlului ATP Masters 1000 va avea şansa de a urca până pe locul 4 mondial. Alcaraz se află în urma lui Nadal, numărul 4 mondial, cu 1.662 de puncte, şi a lui Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, cu 977 de puncte. Dar cum Nadal şi Tsitsipas îşi apără 1.000 şi, respectiv, 180 de puncte la Foro Italico, iar Alcaraz nu poate decât să adauge puncte, el şi-ar putea continua ascensiunea incredibilă.

După ce i-a învins pe Nadal şi Novak Djokovic la Madrid, tânărul de 19 ani se va afla pe jumătatea opusă a tabloului la Roma. Acolo, al şaptelea favorit va juca cu al doilea favorit, Alexander Zverev, doar în sferturile de finală, dacă amândoi ajung atât de departe. Alcaraz a trecut uşor de Zverev cu 6-3, 6-1 în finala de la Madrid.

„Este foarte, foarte posibil ca Alcaraz să termine anul acesta pe locul 1 mondial", a declarat fostul număr 1 mondial Jim Courier, care a transmis finala de la Madrid pentru Tennis Channel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici