Aleksander Ceferin este noul preşedinte al UEFA: "Sunt pregătit să duc UEFA la un alt nivel". Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a susţinut pe sloven

Slovenul Aleksander Ceferin, în vârstă de 48 de ani, a câştigat, miercuri, alegerile pentru preşedinţia Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA). Ceferin, preşedintele federaţiei slovene, a primit 42 de voturi la congresul UEFA de la Atena, în timp ce olandezul Michael van Praag a primit 13 voturi. Ceferin, care a câştigat un mandat valabil până în 2019, a fost susţinut şi de Federaţia Română de Fotbal, reprezentată la Atena de preşedintele Răzvan Burleanu şi de secretarul general Radu Vişan.

903 afișări
Imaginea articolului Aleksander Ceferin este noul preşedinte al UEFA: "Sunt pregătit să duc UEFA la un alt nivel". Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a susţinut pe sloven

Aleksander Ceferin

"Vă mulţumesc mult. Este o mare bucurie pentru mine, dar şi o mare responsabilitate. Sunt sigur că mica mea ţară, Slovenia, este mândră de mine. Sper ca în viitor şi voi să fiţi mândri de mine", a spus Aleksander Ceferin, după ce a fost anunţat noul preşedinte al UEFA.

Iniţial, în cursa pentru şefia UEFA s-au înscris trei candidaţi, însă spaniolul Angel Maria Villar s-a retras pe 6 septembrie. Alegerile pentru preşedinţia UEFA au fost organizate miercuri, în cadrul celui de-al 12-lea Congres extraordinar al forului fotbalistic continental, la Atena.

Aleksander Ceferin este al şaptelea preşedinte ales al UEFA în cei 62 de ani de existenţă a instituţiei, după danezul Ebbe Schwartz (1954-1962), elveţianul Gustav Wiederkehr (1962-1972), italianul Artemio Franchi (1972-1983), francezul Jacques Georges (1983-1970), suedezul Lennart Johansson (1990-2007) şi Michel Platini (2007-2016).

Născut la 13 octombrie 1967, Aleksander Ceferin a absolvit, potrivit site-ului UEFA, cursurile Universităţii de Drept din Ljubljana, după care a lucrat în cadrul firmei de avocatură a familiei sale. În 2011, a fost ales preşedintele Asociaţiei de Fotbal din Slovenia, iar în februarie 2015 a fost reales pentru un mandat de patru ani.

Aleksander Ceferin: Sunt pregătit să duc UEFA la un alt nivel

Slovenul Aleksander Ceferin a fost ales, miercuri, preşedinte al UEFA şi îl va înlocui astfel pe francezul Michel Platini. Ceferin recunoaşte că este onorat să ocupe această funcţie şi promite că va duce forul european la un alt nivel.

"Vă mulţumesc pentru sprijin", le-a spus slovenul, în vârstă de 48 de ani, reprezentanţilor UEFA, după ce a primit 42 dintr-un total de 55 de voturi. "Este o onoare foarte mare, dar în acelaşi timp o mare responsabilitate. Înseamnă foarte mult atât pentru mine, cât şi pentru familia mea, care este foarte mândră de acest lucru".

Tot miercuri, cu puţin timp înainte să fie ales, Ceferin a promis că va duce forul european într-o eră de "stabilitate, speranţă, echilibru şi prietenie", după care a adăugat: "Ne putem îndeplini obiectivele comune doar prin dialog continuu şi muncă de echipă. Sunt pregătit să duc UEFA la un alt nivel. Vreau ca asociaţiile (n.r. - fotbalistice) să fie în centrul atenţiei, să dezvoltăm jocul de fotbal împreună şi, totodată, să îl protejăm".

Ceferin a promis de asemenea o nouă viziune "pentru a începe un nou capitol în istoria acestei organizaţii uimitoare, să le întindem o mână tuturor, iar fotbalul să primeze", a conchis noul preşedinte al UEFA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici